Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může být tato PC sestava?

Od: alobercz odpovědí: 7 změna:
Může být? czc.cz/...
Není to herní bomba a nic moc s tím dělat nechci ale budou jednotlivé komponenty pasovat na sebe a všechny hezky fungovat přes 1 program na aura sync? A připojení karty na základovku a zdroje prostě půjde to?
doplněno 24.10.19 20:40: Disky mám už dávno koupené :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

douby*
hodnocení

2x

intel core i7 dnes není nejlepší volba, výhodnější než tebou vybraný je AMD Ryzen 7 3800X za prakticky stejnou cenu (30.října 2019 za 10 240,-) ale s dvojnásobným počtem threadů, vyším výkonem při enkodování videa, nižší spotřebou díky modernější výrobní technologii (rozdíl je tam nějakých 30W v zátěži), prostě intel je už pozadu, teď vládne Ryzen a to cenou, efektivitou i výkonem.

Uvedená základní deska je zbytečně předražená designovka pro lidi co vnitřnosti počítače vystavují za neony a plexi sklem. Úplně zbytečně přemrštěný výdaj, totéž platí o stroji Seasonic. Jen ze strany hráčů přehypovaná záležitost.

nox®

Sice trochu s křížkem po funuse, ale co už. I7 je stále jeden z nejlepších procesorů pro hry, zde je stále o malý kousek před 3800x a možná i 3900x, cenově je to dnes už také o něco přijatelnější, na pováženou jsou všechny ty problémy, co v poslední době Intel měl a možná ještě má. U výpočetního výkonu zase vše hraje do karet AMD. Co se týče výhodnosti, lepší varianta mě přijde 3700x. Cenově vychází asi o 1500,- lépe, rozdíl v herním výkonu oproti 3800x je v řádu jednotek procent, přijatelnější teploty, řekl bych, že se takový příplatek úplně nevyplatí. Vzhledem ke zvolené grafické kartě (osobně mám nejlepší zkušenost s MSI) předpokládám hraní ve FullHD ve vyšší snímkovací frekvenci nebo přijatelně v QHD, zde by asi bohatě stačil i všemi doporučovaný 3600/3600x. Co se desky týče, úplně bych nebral kdejaký lowend, o těch Asus Prime jsem neslyšl nic moc, poměrně dobré reference mám na ASrock Taichi nebo Gigabyte Aorus Pro. Seasonic určitě není přehypovaná a přemrštěná záležitost, všeobecně se považují jako jedny z nejkvalitnějších zdrojů a navíc deset let záruky je příjemné. Nicméně pro takovou sestavu bych bral spíš nějaký Focus Plus Gold, který bohatě stačí ve verzi 550w nebo 650w. Raději bych zainvestoval do lepšího chlazení, kdy u vzduchu nedám dopustit například na Scythe Ninja, Mugen. Hlavně pro AMD je dobré chlazení základ a odpovídající paměti.

hodnocení

0x

Nezapomeň dodat účel toho PC. To, co jsi napsal sem, není zrovna to pravé a ta sestava (částečná) je docela zbytečně drahá.

alobercz
hodnocení

Disky už mám :D a zezačátku koupím bez GPU a pojedu na Intel UHD graphics a pak dokoupím tu grafiku ale zatím jestli to jde propojit tedy :/

Sestava se hodnotí jako celek. Není podstatné, co už máš a co ne, je třeba napsat vše.

alobercz
hodnocení

Já vím já jen panikařím že to nedám dohromady :D mám Samsung EVO 520gb SSD a 5700 rpm HDD WD Blue - později upgrade na druhé SSD

neo®
hodnocení

0x

Zdravím tak podle základní desky bych využil M.2 konektor a použil na OS, má volba by byla tato.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]