Nejste přihlášen/a.
Který je lepší herní počítač?
1 - Procesor Intel core I7 DDR3 8 giga RAM
2 - Procesor Intel core I5 DDR4 8 giga RAM
grafika stejně výkonná.
Jde mi o to jestli horší procesor a lepší paměti a nebo obráceně a nebo to takto nelze posuzovat.
Je dobré, že sis položil tuto otázku jako hráč, nebo budoucí hráč již nyní. Také jsem si jí kdysi položil. Zační tím, že si najdeš minimální požadavky na hry které chceš hrát a to budou ty novější, aby sis udělal obrázek. Dneska je minimum i5 a 8GB RAM a grafika 2GB a z toho vycházej. Co je tedy lepší? Procesor je mozek pc, takže I7 a DDR je rychlost pamětí. Kdykoliv můžeš dokoupit jednu 8GB RAM DDR3 za pár korun případně. Jinak dneska se tomu věnuje moře lidí a na youtube najdeš úplně všechno a srovnání všeho a to i procesorů, stejně jako různých grafik a pamětí přímo gameplay jako níže vkládám vizuální rozdíly v procesorech i5,i7 a i9 a nahoře vidíš kolik žere RAM, grafické RAM, FPS atd.
Takže otázka co je lepší je těžká, protože hry do roku 2015 pújdou stejně a ty novější tam už to začně být znát. Na hry je třeba mít jako dobrý procesor, tak dostatek RAM a kvalitní grafiku. Jak jedno nemáš už to skřípe.
Nechci žádné tzv. dělo, ale aby na tom plynule běželo např.GTA 5 a hry podobných nároků, ale to se můžu podívat na požadavky dané hry.
Tak to jsi měl uvést hned (GTA5) to už mám za sebou a znám požadavky. I5 a 8GB RAM stačí za předpokladu, že budeš mít 2GB grafiku jinak to bude s odřenýma zádama na 30fps/low. To vem klidně to i7 a 8GB RAM a pořid nějakou tu grafiku lepší s 2GB RAM to je dnes už defakto minimum. Zase GTA si chce užít v klidu ne a na střední detaily minimálně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.