Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych si u modemu Technicolor TC7200 nastavit přemostěné připojení, ale ještě před tím se chci zeptat, až budu vybírat nový WiFi router na propojení, musí podporovat něco speciálního nebo to umí většina dnes prodávaných? Po připojení toho nového routeru musí se tam něco složité nastavovat? Díky za reakce!
Je k tomu přemostění nějaký speciální důvod? Pokud potřebujete pouze rozšířit WiFi, tak je jednodušší připojit jakýkoliv zařízení s WiFi a nastavit jako AP.
Pokud i tak po přemostění toužíte, tak určitě půjde Technicolor nastavit jako bridge, potom si celou síť budete routovat následujícím zařízením. Buď tedy použít nějaký TP-Link s klikačkou a jednoduše to nastavit, nebo například Mikrotik a nakonfigurovat si DHCP server a podobné dle sebe.
Důvod je ten, že hlavní router mám v kuchyni a přes silné zdi nechytám signál v obyvacím pokoji. Mám sice zapojený v zásuvce zasilovač TL-WA850RE od TP-Linku, ale kvalita signálu je stejně hodně špatná. Vyřešil by to jiný AP, třeba Asus RT-AC66U? Nebo je fakt lepší si koupit pořádný router a přemostit si to do toho obyváku, díky moc za pomoc.
LAN kabel natažený dokonce mám, kvůli telefonu (802.cz), takže mi stačí jakýkoliv WiFi router, napojit to LAN na LAN a mělo by to vyřešit můj problém?
Ano.
Jen to musíš správně nastavit.
Na druhým routeru nastavíš Wi-Fi úplně stejně jako na prvním, jen na každým nastavíš na pevno jiný kanál. Samozřejmě nejlepší je napřed pomocí nějaký aplikace třeba v mobilu si projet sítě v okolí a jakých kanálech vysílají a nastavit jiný kanály, co nejdále od těch obsazených.
Na druhým routeru vypneš DHCP a IP adresu dáš třeba o jednu větší než na prvním routeru.
Takhle to mám udělaný u sebe a to ještě navíc mám vzduchem pomocí NanoStationu propojený dva baráky, bratru 200 metrů od sebe.
Počáteční nastavení bylo trochu problém, ale nakonec se vše podařilo a chodí to jak víno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.