Nejste přihlášen/a.
Zdravím, není tady nějaký odborník který by to dokázal překreslit v LibreCadu nebo v nějakém kreslícim programu aby to přepočítalo jestli nákres souhlasí..chystám se na rekonstrukci schodů a zedník mi tvrdí že to podle toho nákresu nevyjde děkuji předem za odpovědi
podle vašeho náčrtku mi vyšla výška schodu 19,5 cm. Zbytek mi vychází geometricky docela slušně.
Jen vezměte v potas, že po takto postavených schodech se bude dost špatně chodit a to hlavně směrem dolů. Patu nikdy nedorazíte až do rohu. Skutečná nášlapná šířka při chůzi dolů bude tak sotva 25 cm. To je asi ten problém, na který vás zedník upozorňuje.
Správný rozměr schodů vychází z délky kroku. Když jde člověk do prudšího kopce nebo z prudšího kopce, dělá kroky dlouhé přibližně 60 cm a poměr výšky a šířky schodu má být minimálně 1:2. Můžete si dopočítat, že při výšce schodu přibližně 20 cm vychází jeho šířka 40 cm. Vy máte šířku teoreticky 28 a prakticky 25.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.