Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černý pátek aneb mé trampoty (nejen) s Billem

Od: amper® odpovědí: 3 změna:

Předem se omlouvám - vlastně nemám dotaz (už je vyřešeno). Dnešek (vlastně už včerejšek) stál za prd. Vstával jsem v pět, lítal jak hard na holi a těšil se na závěr dne. Nebylo mi přáno. Z CZC jsem přivezl USB kabel a dceři sluchátka. Jak se později ukáže, obojí pro kočku. Dcera vybalila sluchátka a němě na na ně zírá - to jako mám jezdit ve vlaku s mikrofonem? Kruci, objednával jsem ve spěchu, ale přece nejsem blbej, jdu kouknout, co jsem objednal. Nahodím notebook: Začíná to dobře - hláškou: Máme pro vás nějaké aktualizace! Po půlhodině aktualizace ještě nedoběhla. Po hodině se to celé sesypalo a následně mě Windows informují: Oprava se nezdařila! Na výběr je - buď obnovení továrního nastavení nebo reinstalace. Paráda - instalace a zálohy mám na externím disku, který před pár měsíci přestal spolupracovat. Podezření je na kabel. Náhradní jsem si právě přivezl. Takže na jednom notebooku křísím systém pokusem o obnovení továrního nastavení a na druhém se snažím přimět k činnosti externí disk. Pokus o návrat do továrního nastavení skončil modrou (tentokrát světle) obrazovkou. Harddisk se pro změnu odmítá ukázat. Na netu zjišťuju, že podobně postižených je s disky WD minimálně několik set dalších nešťastníků po celém světě. Na vině má být - jak jinak - nějaká z aktualizací Windows 10 a následná nefunkčnost ovladače disku. Na prvním NTB jsem se skrz menu prolámal k poctivě schované položce - návrat do předchozího bodu obnovení a ze zoufalství zkusil tu. Na druhém jsem po průzkumu internetu zkusil aktualizaci ovladače. Z profilu dcery to nešlo - musím se přihlásit jako admin. Jen jsem to odklepnul - je tu povědomě vypadající hláška: Máme pro vás nějaké aktualizace! Krve by se ve mě nedořezal.

Čtyři hodiny od začátku anabáze doběhl na prvním NTB návrat do předchozího bodu obnovení a systém bez problému naběhl. Na oficiálním webu Western Digital jsem k disku stáhnul ovladač, u kterého v popisu píšou zhruba tolik: Pokud se vám disk v systému nezobrazuje, s největší pravděpodobností vám instalace tohoto ovladače nepomůže. A ejhle, pomohla.

Bille, doufám, že taky nespíš! A s těma blbcema v CZC si to vyřídím ráno. Sluchátka poslali jiný.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ty trampoty s totálně rozbitými windows při banální aktualizaci mě baví sledovat čím dál víc. Teda je fakt, že od roku 2009 už používám na desktopu jen linux :) Jinak bych asi měl taky sevřenou prdel. Ale po tragikomických zkušenostech bych viděl jako ochranu pouštět updaty ručně a před tím dělat kompletní zálohu systému.

au1
hodnocení

0x
hele ampere, kdybych ti mel vykladat co zazivam kazdej patek (zvlastni, ze se vsechno podela vzdycky v patek), tak by tu na poradne bylo zaspamovano. jelikoz delam ve firme ktera vyrabi HW pro predni hrace na trhu, muzu ti jenom rict, ze na svete se dejou mnohem horsi veci nez to co popisujes. v CZC delaji taky jenom lidi, a nemuzou za to co zpackal Microsoft. Bud k nim hodny :)

junkers*
hodnocení

0x

Desítky jsou zlo. Ještě to maj posichrovaný, že na intely od 7 gen. nejdou dát sedmičky. Nebo jdou, samozřejmě, ale úpe na konci čeká velké překvápko a musej pryč, kdo to zkusil tak už ví sví.

*eee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]