Nejste přihlášen/a.
Předem se omlouvám - vlastně nemám dotaz (už je vyřešeno). Dnešek (vlastně už včerejšek) stál za prd. Vstával jsem v pět, lítal jak hard na holi a těšil se na závěr dne. Nebylo mi přáno. Z CZC jsem přivezl USB kabel a dceři sluchátka. Jak se později ukáže, obojí pro kočku. Dcera vybalila sluchátka a němě na na ně zírá - to jako mám jezdit ve vlaku s mikrofonem? Kruci, objednával jsem ve spěchu, ale přece nejsem blbej, jdu kouknout, co jsem objednal. Nahodím notebook: Začíná to dobře - hláškou: Máme pro vás nějaké aktualizace! Po půlhodině aktualizace ještě nedoběhla. Po hodině se to celé sesypalo a následně mě Windows informují: Oprava se nezdařila! Na výběr je - buď obnovení továrního nastavení nebo reinstalace. Paráda - instalace a zálohy mám na externím disku, který před pár měsíci přestal spolupracovat. Podezření je na kabel. Náhradní jsem si právě přivezl. Takže na jednom notebooku křísím systém pokusem o obnovení továrního nastavení a na druhém se snažím přimět k činnosti externí disk. Pokus o návrat do továrního nastavení skončil modrou (tentokrát světle) obrazovkou. Harddisk se pro změnu odmítá ukázat. Na netu zjišťuju, že podobně postižených je s disky WD minimálně několik set dalších nešťastníků po celém světě. Na vině má být - jak jinak - nějaká z aktualizací Windows 10 a následná nefunkčnost ovladače disku. Na prvním NTB jsem se skrz menu prolámal k poctivě schované položce - návrat do předchozího bodu obnovení a ze zoufalství zkusil tu. Na druhém jsem po průzkumu internetu zkusil aktualizaci ovladače. Z profilu dcery to nešlo - musím se přihlásit jako admin. Jen jsem to odklepnul - je tu povědomě vypadající hláška: Máme pro vás nějaké aktualizace! Krve by se ve mě nedořezal.
Čtyři hodiny od začátku anabáze doběhl na prvním NTB návrat do předchozího bodu obnovení a systém bez problému naběhl. Na oficiálním webu Western Digital jsem k disku stáhnul ovladač, u kterého v popisu píšou zhruba tolik: Pokud se vám disk v systému nezobrazuje, s největší pravděpodobností vám instalace tohoto ovladače nepomůže. A ejhle, pomohla.
Bille, doufám, že taky nespíš! A s těma blbcema v CZC si to vyřídím ráno. Sluchátka poslali jiný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.