Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Dělám si webovou stránku a narazil jsem na problém. Nevím jaký formát mám zvolit. Jestli utf-8 bom nebo utf-8 no bom. Potřeboval bych vysvětlit co to ten BOM je a argument proč zrovna použít tohle. Děkuju za odpovědi.
Specifikace UNICODE standardu hovoří jasně. Používat sekvenci BOM u souborů kódovaných utf-8 není doporučeno.
2.6 Encoding Schemes
... Use of a BOM is neither required nor recommended for UTF-8, but may be encountered in contexts where UTF-8 data is converted from other encoding forms that use a BOM or where the BOM is used as a UTF-8 signature. See the "Byte Order Mark” subsection in Section 16.8, Specials, for more information.
Možná urychlí nějakou autodetekci, ale v reálném životě milivteřina nic neznamená pokud byste psal stránky v PHP, tak s BOM nelze používat hlavičky HEADER, protože jim nesmí předcházet žádný znak (ač neviditelný). Pro obyčejné HTML použít jde, ale žádnou výhodu v tom nevidím. Sám jsem se natrápil, než jsem BOM objevil a vymazal ze souborů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.