Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antivir - stačí Defender?

Od: jetkit odpovědí: 4 změna:

Zakoupil jsem nový notebook vybavený systémem Windows 10. Setkal jsem se s názorem, že s ohledem na aplikaci Windows Defender není dobře intalovat ještě další antivir, že si zkrátka spolu nějak "nerozumí".

Jak to doopravdy je a jaký případně antivir je dobře nainstalovat? Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Antivirový program musí být vždy pouze jeden, jinak by se vzájemně "praly". Pokud máte ještě i jiný, nesmí být nastaven pro práci v reálném čase. To si musíte ohlídat, buď pojede jeden, nebo druhý. Pro běžný provoz dostačuje ten zmíněný Defender. Proti dalším "škůdcům" je dobré mít ještě Malwarebytes.

hodnocení

3x

Podle mě defender funguje jinak než klasický antivir. Je dobře resp nutné mít v PC pouze jeden antivir. Který? To je na vás.

Pokud Defender zjistí, že máš jiný antivir, tak ho akceptuje a nemíchá se mu do toho.

doplněno 16.10.19 08:53:

Zjišťuji, že jsem opravdu asi zastaral v názoru na Defender z dob, kdy byl k ničemu. Nyní se o něm píše jako o dostatečném řešení... takže by opravdu měl stačit. *sok* cs.safetydetectives.com/...

Antivir - stačí Defender?

hodnocení

2x

Tato otázka se tu řešila docela nedávno, projděte si odpovědi.

iz*
hodnocení

1x

Ano, Defender stačí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]