Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, může se prosím zeptat, který z tichto značek tiskáren s tank systémem (nádržky) - HP, EPSON, CANON, BROTHER s ohledem na kvalitu tisku jakožto hlavní parametr ostrost textu má nejlepší kvalitu / výsledky. Mám zkušenost s Epson L455, ale ta kvalita tisku textu není nic moc.
Prosím o radu, jestli novější modely od Epsonu to vychytaly nebo ne?
A jak je na tom Epson ve srovnání s konkurencí?
A týká se ta "super" kvalita i tank systémů (lahviček) u tiskárny Canon nebo ta tvá zkušenost je s obyč. inkoust. tiskárnami na kazety (cartridge)?
Cena inkoustu je uměle natažená, říká se že je to nejdražší tekutina na světě. Na složení inkoustu nic světoborného není, aby musel být tak drahý, i ten tankový je ještě pořád relativně drahý, ale pokud by nebyl levnější, lidi by neměli důvod kupovat tankové tiskárny. Je to prostě množstevní sleva i když se jeví docela výrazně. Další věc je ta, že výrobci si peníze vyberou zese jiným zase jiným způsobem, například tím, že tiskárny jsou výrazně dražší i když tankový systém není vůbec nic složitého, tiskárně nejspíš chybí nějaká vlastnost proti podobné netankové atd...
Kupoval jsem tatíkovi Brother DCP-T310. Bylo to po dvou měsících hledání a porovnávání.
Originální inkoust není až tak drahý, je v plastové lahvičce, kterou vlejete do nádržky. Jednoduchá instalace.
Porovnání původní pixma 3050 je tisk stejný co se kvality a lidského oka týče. Na běžné fotky nebo běžné tisky je naprosto výborná.
Pixmy jsme měli posledních 10 let - vždy po 2-3 letech odešla hlava, případně začala zvláštně nekomunikovat s PC. Třeba během tisku jedné fotky se vytiskla půlka, vyjelo, vytisklo znovu fotku do 3/4... takže jedna fotka se tiskla i 4x, než vyšla OK.
Aktuální testování Brothera je zhruba měsíc - fotky A4 jsou moc pěkné a pár jsme jich už zarámovali.
každý měsíc je v nějakém časopise nějaký ten článek... Já měl třeba koupený "počítač pro každého", CHIP, computer... Samozřejmě jsem brouzdal na heurece a sledoval lepší popisy různých internetových prodejen - např. CZC czc.cz/...
Zaujala mne nabídka záruky 3 roky - e-brother.cz/...
No a ve finále jsem to "risknul"- protože za ty peníze nemůžete čekat profi tiskárnu :D
Ne že bych nechtěl, ale už prostě nemám skladem ty časopisy... nechal jsem je tatíkovi. Ale měl záchvat uklízení, takže bohužel, již bylo uklizeno do příslušných kontejnerů.
Mám tankový Epson a bezproblému i fotky. Máte seřízenou a vyčištěnou hlavu? Správné ovladače? Když né Epson, tak bych volil Canony, ale namám zkušenosti z jejich ink tanky, ale jen s obyčejnými cartridgemy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.