Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Grafická karta ATI, ano nebo ne?

Od: cira956* odpovědí: 4 změna:

Sháněl jsem pro svůj počítač grafickou kartu od firmy ATI. Grafické rozhraní mé základní desky je PCI Express. Kamarád mi nabídl grafickou kartu Sapphire Atlantis ATI Radeon 9550 128MB. Měl jsem ji koupit nebo ne? A proč?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavelpavel*
hodnocení

1x

1) Neměl

2) Je dnes k ničemu. Čip je velmi zastarlý a 128 RAM je jako nic na dnešní stránky, grafiku a hry už teprve ne.

3) Důležitá otázka ale je do jakého stroje bys jí chtěl dát, ale smysl by to nemělo. Staré pc je k ničemu a do nového dát takovou plečku vyjde nastejno a patrně by to ani nešlo.

Napiš jaké máš pc a já ti podle toho doporučím kartu.

commonman*
hodnocení

0x

Bez znalostí všeho okolo nelze moc odpovědět.

Jestli máte 10 let starý PC proč ne za ty 200 co ji prodává , akorát se ujistěte že je to PCI Express tyhle se dělali i pro AGP.

hodnocení

0x

Ani do 10 let starého PC se za ty peníze nekupuje - protože se to běžně vyhazuje do sběrného dvora - zadarmo. Na aukru a podobných jsou tyto často "od koruny" bez příhozu. Je to jen pro počítače, které nemají svůj vývod k monitoru na základní desce.

Do 10-12 let starého PC jsem kupoval GTX 750 za 800,-Kč. To jsem považoval za smysluplné - jejich 2GB ramky se přičetlo k dalším 4-6 GB ramky na desce a s WIN 64bit to bylo poznat.

hodnocení

0x
Kde jste si všichni vycucali ty dvě stovky? *smich*
Jinak za mě v dnešní době nesmysl. A proč sháníte zrovna Ati? Žádnou novější Ati grafiku neseženete, protože dnes je to firma AMD.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]