Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké kodeky stáhnout?

Od: leon* odpovědí: 14 změna:

Mám nový notebook s win 10, ale spousta filmů, nebo třeba jen zvuk mi nejde přehrát. Co si mám nainstalovat? Stáhl jsem už nějaký balík kodeků, ale nepomohlo to. Co je nejlepší? Na starém mi šlo vše.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

houbes*
hodnocení

2x
Výborný kodek je tenhle K-Lite Codec Pack codecguide.com/...
douby*

nebo CCCP (alias Combined Community Codec Pack) cccp-project.net/...

ačkoliv teď jak to tak sleduji, zdá že že jeho vývoj usnul v roce 2015 :) Zdá se, že jeho sláva zašla.

vlc
hodnocení

0x

Kodeky se stahovaly před xx lety, taky doporučuji ten VLC player

krtek*
hodnocení

0x

stáhnout normální filmy...když už...jestli má někdo win10 a něco mu tam nejde přehrát, tak tam pouští předtopní retro filmy s DivX nebo Xvid, které se dneska už nenosí

douby*

Nesouhlasím, je velká řada výborných video a audio formátů, které ve výchozí instalaci windows nemají předinstalovanou podporu - protože je microsoftu obvykle za těžko instalovat podporu něčeho co sám nevymyslel ... jsou to často excelentní kodeky, za audio kodeky třeba Opus, Vorbis, za video kodeky například Theora ... proro se vyplatí mít ten VLC který si s tím hravě poradí.

Opravdu to zdaleka není jen o nějakém zastaralém h.263 (alias XviD/DivX) ...

pavelpavel*
hodnocení

0x

Ano již kdysi mi vždy něco nešlo a bylo třeba hledat vhodný přehrávač a tak už roky jedu jen přes BS_PLAYER. Stáhni a načti kodeky a přehraješ všechno. Od té doby mám jen BS PLAYER.

stahuj.cz/...

karel556*
hodnocení

0x
Také Potplayer není špatný.

hodnocení

0x

Stáhni si víc přehrávačů a když film "nepojede"v jednom, pojede v jiném. Já používám nejčastěji Media player clasic. Třeba zde.

pavelpavel*

To je pravda a napadnout by to mělo každého, ale co mám BS Player a to už roky, tak jsem přehrál všechno i to co jinde fakt nešlo. Dobré je také mít konvertory a poradit si převedením do jiného formátu.

radille

řešit to pomocí konvertorů je fakt rada pro votroka. A používat víc přehrávačů vede ke schizofrennii. Potplayer hravě zvládne vše

pavelpavel*

V nouzi pomocí konvertorů! *zed*

astrokodek
hodnocení

0x

tyhle prasárny se používaly v dobách Windows XP a DIVX KODEKU.

Nyní stačí jediný přehrávač (například Potplayer), které ma integrované kodeky, Maximálně stáhnout ještě OpenCodec.(kvůli AC3 nebo DTS, který nebyl v instalaci.)

vernon
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]