Nejste přihlášen/a.
U Windows jsou aktualizace proč?
Proto, že to tak microsoft chce a je to uměle a nebo proto, že ho neumějí napsat tak aby aktualizace nebyly potřeba.
S jným OS jsem se nesetkal tak nemohu soudit, respektive před rokem 2000 jsem se setkal s UNIXEM který byl na serveru a lokálních počítačích byl MS DOS.
1) dalším důvodem je, že jsi se určitě nesetkal s internetem ![]()
2) Vůbec bych neřekl, že jse jen o windows. Linux má taky aktualizace a různé programy mají taky aktualizace. I "blbé" biosy na základních deskách mají nové verze (aktualizace)
Tady bych ovšem podotknul že aktualizace u linuxu jsou zvládnuty mnohem lépe než u windows, téměř o nich nevím a díky aktivaci "unattended-upgrades" se odehrávají na pozadí, aniž by mne jakkoliv rušily při restartech počítače, prostě najednou zavřu nějaký program a když ho pustím znovu bum, je to už novější verze ... v linuxu to funguje perfektně a uživatel si toho nemusí nijak všímat
... Máte ale pravdu altualizace prostě musí být, to je základ dobře zabezpečeného a dlouhodobě využitelného software obecně, nejen OS.
Douby...netřeba vykat ![]()
Hádám, že Douby se pořádný Linuxák. Já s Linuxem jen experimentuji, ale co mám v práci Kubuntu v dual bootu tak na mě aktualizace pořád jen čekají. Musím tedy mrknout na nějaké nastavení ![]()
@douby I Windows to umí... mě jednou za čas vyskočí v trayi ikona informující o tom, že mám restartovat počítač. Buď to udělám hned, jak si toho všimnu, nebo si nastavím čas, kdy to má počítač udělat. ![]()
Vzhledem ke stále novým hrozbám je potřeba udržovat systém ve střehu pomocí bezpečnostních aktualizací. Dále pak samozřejmě je člověk tvorem chybujícím a je potřeba něco opravit, takže aktualizace opravné. Nu a vzhledem k tomu, že člověk je i tvor zvídavý, tak se samozřejmě pokouší vše vylepšovat, takže tu máme aktualizace přinášející nové vlastnosti a schopnosti.
A nemylte se, není to jen otázka Microsoftu. Aktualizují se i ostatní operační systémy (ze stejných důvodů), tedy aktualizace jsou i na iOS, Linuxu. Stejně tak se aktualizuje operační systém na telefonech. Android i iOS.
A stejně tak dochází k aktualizacím software, který používáte, ať už je to kancelářský balík, grafický editor, prohlížeč obrázků, webový prohlížeč a týká se to i her.
Moje řeč. Má lepší polovička roky používala Win 7 a ač se to nezdá, často byla nějaká potíž.
Nainstaloval jsem na její komp Linux, doinstaloval jeden program a ani nepoznala, že nesedí u oken. Naposledy měla potíž, když ji skončil bankovní certifikát, či jakýho čerta. To uznávám, není problém operačního systému.
Za mě maximální spokojenost. Až mě umře noťas s desítkama, který mě vcelku lezou krkem, na novým bude zase Linux a tím pro mě Windows definitivně skončí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.