Nejste přihlášen/a.
U Windows jsou aktualizace proč?
Proto, že to tak microsoft chce a je to uměle a nebo proto, že ho neumějí napsat tak aby aktualizace nebyly potřeba.
S jným OS jsem se nesetkal tak nemohu soudit, respektive před rokem 2000 jsem se setkal s UNIXEM který byl na serveru a lokálních počítačích byl MS DOS.
1) dalším důvodem je, že jsi se určitě nesetkal s internetem
2) Vůbec bych neřekl, že jse jen o windows. Linux má taky aktualizace a různé programy mají taky aktualizace. I "blbé" biosy na základních deskách mají nové verze (aktualizace)
Tady bych ovšem podotknul že aktualizace u linuxu jsou zvládnuty mnohem lépe než u windows, téměř o nich nevím a díky aktivaci "unattended-upgrades" se odehrávají na pozadí, aniž by mne jakkoliv rušily při restartech počítače, prostě najednou zavřu nějaký program a když ho pustím znovu bum, je to už novější verze ... v linuxu to funguje perfektně a uživatel si toho nemusí nijak všímat ... Máte ale pravdu altualizace prostě musí být, to je základ dobře zabezpečeného a dlouhodobě využitelného software obecně, nejen OS.
Douby...netřeba vykat
Hádám, že Douby se pořádný Linuxák. Já s Linuxem jen experimentuji, ale co mám v práci Kubuntu v dual bootu tak na mě aktualizace pořád jen čekají. Musím tedy mrknout na nějaké nastavení
@douby I Windows to umí... mě jednou za čas vyskočí v trayi ikona informující o tom, že mám restartovat počítač. Buď to udělám hned, jak si toho všimnu, nebo si nastavím čas, kdy to má počítač udělat.
Vzhledem ke stále novým hrozbám je potřeba udržovat systém ve střehu pomocí bezpečnostních aktualizací. Dále pak samozřejmě je člověk tvorem chybujícím a je potřeba něco opravit, takže aktualizace opravné. Nu a vzhledem k tomu, že člověk je i tvor zvídavý, tak se samozřejmě pokouší vše vylepšovat, takže tu máme aktualizace přinášející nové vlastnosti a schopnosti.
A nemylte se, není to jen otázka Microsoftu. Aktualizují se i ostatní operační systémy (ze stejných důvodů), tedy aktualizace jsou i na iOS, Linuxu. Stejně tak se aktualizuje operační systém na telefonech. Android i iOS.
A stejně tak dochází k aktualizacím software, který používáte, ať už je to kancelářský balík, grafický editor, prohlížeč obrázků, webový prohlížeč a týká se to i her.
Moje řeč. Má lepší polovička roky používala Win 7 a ač se to nezdá, často byla nějaká potíž.
Nainstaloval jsem na její komp Linux, doinstaloval jeden program a ani nepoznala, že nesedí u oken. Naposledy měla potíž, když ji skončil bankovní certifikát, či jakýho čerta. To uznávám, není problém operačního systému.
Za mě maximální spokojenost. Až mě umře noťas s desítkama, který mě vcelku lezou krkem, na novým bude zase Linux a tím pro mě Windows definitivně skončí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.