Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Operační systém aktualizace

Od: slavo® odpovědí: 12 změna:

U Windows jsou aktualizace proč?

Proto, že to tak microsoft chce a je to uměle a nebo proto, že ho neumějí napsat tak aby aktualizace nebyly potřeba.

S jným OS jsem se nesetkal tak nemohu soudit, respektive před rokem 2000 jsem se setkal s UNIXEM který byl na serveru a lokálních počítačích byl MS DOS.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jsou aktualizace bezpečnostní a pak aktualizace funkcí. Doba se vyvíjí dál a nacházejí se nové bezpečnostní díry, které se musí opravit. Stejně tak se může stát, že je funkční chyba v nějakém programu, na kterou přijde až konkrétní uživatel, protože při testu u vydavatele nejdou nakombinovat všechny podmínky a proměnné na světě...
Jestli vy všechno uděláte dokonale na první dobrou, že na tom nikdo po letech používání nenajde jediný nedostatek, tak smekám ;)

hodnocení

0x

1) dalším důvodem je, že jsi se určitě nesetkal s internetem ;)

2) Vůbec bych neřekl, že jse jen o windows. Linux má taky aktualizace a různé programy mají taky aktualizace. I "blbé" biosy na základních deskách mají nové verze (aktualizace)

douby*

Tady bych ovšem podotknul že aktualizace u linuxu jsou zvládnuty mnohem lépe než u windows, téměř o nich nevím a díky aktivaci "unattended-upgrades" se odehrávají na pozadí, aniž by mne jakkoliv rušily při restartech počítače, prostě najednou zavřu nějaký program a když ho pustím znovu bum, je to už novější verze ... v linuxu to funguje perfektně a uživatel si toho nemusí nijak všímat :) ... Máte ale pravdu altualizace prostě musí být, to je základ dobře zabezpečeného a dlouhodobě využitelného software obecně, nejen OS.

Douby...netřeba vykat *frajer*

Hádám, že Douby se pořádný Linuxák. Já s Linuxem jen experimentuji, ale co mám v práci Kubuntu v dual bootu tak na mě aktualizace pořád jen čekají. Musím tedy mrknout na nějaké nastavení *klik*

@douby I Windows to umí... mě jednou za čas vyskočí v trayi ikona informující o tom, že mám restartovat počítač. Buď to udělám hned, jak si toho všimnu, nebo si nastavím čas, kdy to má počítač udělat. ;)

Pravda, Win 10 to mají a občas se stává, že něco nainstalují, restart nechtějí a přesto něco nejde dokud se nerestartuje *frajer*

hodnocení

0x

Vzhledem ke stále novým hrozbám je potřeba udržovat systém ve střehu pomocí bezpečnostních aktualizací. Dále pak samozřejmě je člověk tvorem chybujícím a je potřeba něco opravit, takže aktualizace opravné. Nu a vzhledem k tomu, že člověk je i tvor zvídavý, tak se samozřejmě pokouší vše vylepšovat, takže tu máme aktualizace přinášející nové vlastnosti a schopnosti.

A nemylte se, není to jen otázka Microsoftu. Aktualizují se i ostatní operační systémy (ze stejných důvodů), tedy aktualizace jsou i na iOS, Linuxu. Stejně tak se aktualizuje operační systém na telefonech. Android i iOS.

A stejně tak dochází k aktualizacím software, který používáte, ať už je to kancelářský balík, grafický editor, prohlížeč obrázků, webový prohlížeč a týká se to i her.

hodnocení

0x
Důvod už popsali kolegové. Mimochodem, aktualizace v přeneseném slova smyslu jsou běžné i u hmotných výrobků. Praxe ukáže vhodnější řešení, tak se uvede inovovaná verze. A je jedno, jestli je to rychlovarná konvice, nebo telekomunikační satelit...

hodnocení

0x
Aktualizace Win 7, to byla pohodička. Chodilo to samo, jednou za čas restart a hotovo.
Desítky, to je katastrofa. Není týden aby na mě nevyskočilo okno, že mi nabízejí nespočet nových možností a funkcí. Restart každou chvíli. Celkově mě desítky nějak nesedly.
Pomalu tedy na všem co mám doma přecházím na Linux Mint a za ten rok a něco, co jsem to nainstaloval jen dva restarty kvůli aktualizacím. Jinak aktualizace tam jsou skoro každý den, ale jedná se o dvoje kliknutí a zadání hesla. Tedy žádný stres
Linux k plné spokojenosti má i moje matka - důchodkyně. Na rozdíl od windows už o její počítači prakticky nevím - pro mne jako jejího správce pc prakticky vzato nainstaluj a zapomeň :)

Moje řeč. Má lepší polovička roky používala Win 7 a ač se to nezdá, často byla nějaká potíž.

Nainstaloval jsem na její komp Linux, doinstaloval jeden program a ani nepoznala, že nesedí u oken. Naposledy měla potíž, když ji skončil bankovní certifikát, či jakýho čerta. To uznávám, není problém operačního systému.

Za mě maximální spokojenost. Až mě umře noťas s desítkama, který mě vcelku lezou krkem, na novým bude zase Linux a tím pro mě Windows definitivně skončí.

karel556*

aktualizace ve win 10 mě netrápí ani trochu, nastavil jsem si kdy mohou restartovat a ani o nich nevím. Spousta uživatelů si na ně stěžuje, mám je od začátku kdy vyšly a za mě: jsou to nej windows, ale asi nejsou pro každého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]