Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém v připojení k internetu-slabý signál

Od: stastbla* odpovědí: 9 změna:

Již téměř 3 roky bojuji s operátorem o2 kvůli slabému internetu. Pravidelně měsíčně platím za nejrychlejší připojení Kč 548,- a mám pravidelné výpadky a všeobecně slabé připojení. Nedaří se používat FB ani Skype (samo hlásí "slabý internet), ostatní sociální sítě jakbysmet. Velmi často to projednávám po telefonu i na zákaznických centrech, bez výsledku, vždy mě odbydou nějakou výmluvou. Také se často stalo, že mi naúčtovali vysoké částky za data navíc. to se ovšem vyřešilo, ale stojí to spoustu času a nervů. Když jsem náhodou objevila webovou stránku, kde se může najít síla signálu v bydlšti, přšla mi odpověď, že na této adrese nezaznamenali žádné připojení k internetu. Je dokonce možné, že v našem domě mám internet od o2 jenom já. Ostatní mají většinou UPC a jiné. Na můj dotaz v o2 neodpověděli. Dokonce jsem si na jejich doporučení zakoupila nový modem (už třetí) a žádná změna. Internet od o2 používám 11 let a věčně musím něco kupovat a stále prodlužují závazek bez upozornění.

Chci napsat už konečně stížnost, ale nejsem si jista, kdo vykonává dozor nad operátorem. Myslím, že ČTÚ, ale nerada bych se ztrapnila. Ví někdo, kam tu stížnost adresovat, aby se už konečně něco začalo dít?

Předem děkuji za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak to neřešte s O2, vemte si UPC a budete mít 150/15...za levnější cenu než máte teď...a stabilně.

Přesně tak. Když jsou neustálé potíže, byl bych už dávno jinde.
Tady máš peníze a starej se aby to chodilo. Nechodí? Nevadí, jdu jinam.

Taky mám UPC a když je výpadek a zavolám tam, tak mi řeknou kdy asi by to mělo fungovat a dokonce počlou SMS až je to opraveno.

commonman*
hodnocení

1x

Dobrý den , bylo by možno napsat lokalitu a jaký typ připojení od O2 máte.

Jináč se stížností si asi nepomůžete , sice to řeší ČTU ale O2 má postavený smlouvy tak že když Vám tam alespoň nějaká data dojdou je vše v pořádku.

Píšete pokuta za ukončení smlouvy je 4000 to je Vaše doměnka nebo to máte někde ve smouvě? Takovej standart je smlouva na 24měsíců a platí se 20 procent z tarifu do jejího vypršení takže u Vás by to mělo bejt max 2500,- pokud k prolongaci došlo teď.

Další věc je že na infolinkách a prodejnách Vám fakt nikdo nepomuže protože ty lidi tomu kolikrát rozuměj míň než vy a čtou jen skripta co maj před ssebou.

stastbla*
hodnocení

Děkuji za odpověď, už jsem se chystala přejít k jinému operátorovi, ale jsou rychlejší a obnoví závazek ještě před uplynutím smlouvy a v tom případě se musí při odchodu platit slušná pokuta - 4000 Kč. Jako osamělá důchodkyně takové sumy těžko dávám a jsou si toho vědomi. Do modemů a různých kabelů už jsem investovala dost a proto jsem se rozhodla obrátit se na dozor, jen si nejsem jista, kdo ho vykonává.

tot
neni snad problem smlouvu vypovedet uz dopredu, klidne uz ted...

hodnocení

0x

Vykašlete se na UPC a ostatní velké operátory. Mám místního poskytovatele a mohu řící, že když během kalendářního roku zaznamenám 1 výpadek, tak je to hodně. UPC jsou zloději a nechají si dobře za své služby zaplatit. Rozešel jsem se s nimi ve zlém a více je nemusím. Když nepotřebujete superrychlý internet, přejděte k někomu místnímu.

satam: Zloději jsou všichni, když se člověk "nechá okrást". Ano, "lokální" poskytovatel může být o něco levnější, ale ne vždy je po ruce, nebo může mít technologii, která pro daný byt či dům nevyhovuje. S UPC za 3 roky co je mám problém nikdy nebyl, ale ano, musím je trochu "krotit"...a občas zvýšit hlas.

mot
upc mam x let a nikdy jsem nemel zadny problem.
Spis bych se bal malych provideru, obvykle je to amaterina, hlavne mistni wifinari.
Vetsi firmy na tom samozrejme jsou lip.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]