Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Program na čištění PC

Od: newbie* odpovědí: 27 změna:

Dobrý den,

rád bych se zeptal.
Existuje bezplatný program na čištění PC? Udělal jsem si v Avastu test, viz. screen, (chápu, že třeba přehání, to se pak lépe prodává), ale jeho řešení je samozřejmě placené. Rád bych si držel počítač čistý a myslím, že CCleaner je na tohle krátký. Díky moc za všechny tipy.

Program na čištění PC

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

ty GB bych viděl jako předchozí verze W10..

Jinak AVG/avast toto nabízí pořád - a když o vyčistíte, je to tam zase - dokud tedy nekoupíte jejich placený prográmek. To je najednou všechno ok.

PC se nějak seká nebo něco nefunguje? Jestli to jede, kašlete na tyto "výhružky".

doplněno 06.10.19 19:35:

ještě k těm programům, co zpomalují PC - support.microsoft.com/... - můžete zakázat třeba kalkulačku, xbox a další zbytečnosti, které ani nevíte, že při spuštění jsou jako ve stand-by režimu... Já si přes ccleaner rovnou takové věci jako xbox odinstaloval.

newbie*
hodnocení

Děkuji za odpověď, souhlasím.

CCleaner je dost nebezpečné udělátko, rozhodně ne pro laiky. Ale jinak souhlas.

hodnocení

3x

Avast mě nesmí do baráku, už jsem to tu kdysi popisoval.

Stáhni si Wise Care 365, CCleaner a Malwarebytes. Občas je spusť, ale nech tovární nastavení, pokud tomu nerozumíš. Hlavně je nespouštěj najednou. Nech každý zvlášť udělat jeho práci. Jinak mám antivir Win. Defender a stačí.

newbie*
hodnocení

Děkuji za odpověď, CCleaner a Malwarebytes mám, na to se Wise Care podívám.

jardaa*
hodnocení

1x

Pochybuji o dokonalém čističi, přeinstaluj.

priklad1*

Už nic. Omyl

pavelpavel*

Jarda : konečně někdo zkušený. Viry nic nedostane pryč, než formát. Kdo se chce trápit, necht se trápí.

Jo a po přeinstalaci bude několik týdnů dávat počítač do provozuschopného stavu.

ladacica*
hodnocení

0x

Stáhni si Ccleaner a to Ti stačí .

newbie*
hodnocení

Děkuji za odpověď.

CCleaner raději ne... Nemá dobrou pověst (třeba vloni uživatelům bez jejich vědomí instaloval Avast). I Microsoft ho zakázal na svých oficiálních fórech, protože dokáže napáchat víc škody, než užitku...

zive.cz/...

CCleaner používám mnoho let bez problémů. Kdo se do něj "vrtá" a neví proč, samozřejmě může narazit.

To spousta lidí... ale zřejmě umí způsobit i větší problémy... mrkněte na ten článek.

olinl

Souhlas s ferax-používám také CCleaner na W7 i W10 v "zadarmové" verzi+češtině a je to trochu i o nastavení/zaškrtnutí, co vše vymazat apod. Pokud někdo "zaškrtne" všechno v CCleaneru bez rozmyslu, nemůže to skončit dobře.. Na druhou stranu je pravda, že se program zhoršil v překladu do češtiny-zůstává tam sem tam angličtina, což může potenciální zájemce odradit od vyzkoušení či koupě.

06.10.19 23:05

olinl - *palec2*

iz*

@Gotrekzagary,

ten článek má podstatnou chybu hned v druhé větě úvodního odstavce: "Často ale může nevhodným nastavením mazat i to, co by neměl a ve finále tak způsobovat problémy." Kdo určuje, co by program ne/měl mazat? Program nebo jeho uživatel?

Nepřijde mi vhodné za chyby uživatelů vinit některý program.

@iz A já snad z něčeho viním program? Jen jsem upozornil na článek o tom, že Microsoft vyzval rádce na svých forech, aby tento program přestali doporučovat, vzhledem k tomu, že v nezkušených rukou dokáže napáchat víc škody než užitku. Na čež jsem rovněž upozornil.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Ještě to píšu jako hlavní odpověd asi jako Jardaa. Nic nedostane viry pryč, než formát disku. Zdarma, levně, zaručeně na 100% Kdo to nedělá trápí se. Nejlepší je mít jeden systemák a druhý pomocný disk a pak jak to zlobí formát hned. Jednou za 2-3 roky a vše je pak ok. Dál je tu fragmentace a další věci. Prostě není nic lepšího, než znovu nainstalovat Windows.

Je otázka, zdali opravdu instalovat Windows, a pak řešit kolik dalších programů instalovat, aby se s tím dalo alespoň trochu dělat. Stejně většina lidí to má na FB a YouTube.
Na tohle v pohodě stačí jakýkoliv Linux.
pavelpavel*

Jenyk :Tak na tom nesejde co instaloval. Prostě vymazat OS je jediné 100% řešení.

ladacica*
hodnocení

0x

Ahoj,tady je dost chytrých lidí.Já jen odpovídal,jestli je nějaký čistič,Tam nebylo napsáno,že má víry!Proti vírům jedině přeinstalovat.Konec diskuze,ahoj

pavelpavel*

O viru většinou nevíš jinak by to nebyl vir. Jistota 100% čistoty je jen formát. Měj se.

milo*
hodnocení

0x

Tie GB budú -

Kontrolní otázka:jakou má u tebe velikost složka "c:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\"?

Pokud je hodně velká, tak máš hromadu starých ovladačů a je vhodné je pročistit (cmd jako správce):

dism /online /get-drivers /format:table > c:\drivers.txt

vypíše seznam ovladačů. Ponechat je vhodné jen ty aktuální, zbytek odinstalovat:

pnputil -f -d oemxx.inf

kde xx je to číslo, které je uvedeno v tom seznamu.

Obvykle ta velikost naroste pokud se často instalují aktuální ovladače na grafiku a nemažou se staré ovladače na ni. Pak ty zálohy starých ovladačů na grafiku můžou dělat i desítky GB.

Ccleaner

říkám to nerad, protože ten program moc nemusím, ale zkusil jsem i advance system care ten mi ve windows smazal 11 GB

answers.microsoft.com/...

advanced_systemcare.sk.do/...

houbes*
hodnocení

0x
Každý Windows má čištění disku. Ten pouze používám potom historii můžeš taky mazat sám od věky věků. Tyhle CCleanery a podobné ti mohou udělat paseku a vymazat prohramy, které využívá program jiný atd. Nehledě na to, že chovají jako vir. Při plné verzi a zakoupení cca 1900 Kč vám uvolníme tolik a tolik mista ! Jo ale v peněžence ;)

pavelpavel*
hodnocení

0x

Musím se pochlubit zrovna jsem ručně dostal pryč THEGOODCASTER neměl jsem jinou možnost. Je to trošku práce, ale když se chce, není třeba ani spyboot, který je stejně placený. Kdyby se mi to nepovedlo, tak přeinstaluji Windows. Není lepší nádhery, čistoty a rychlosti než vyždímat hadr.

hodnocení

0x

Tohle jsem dnes u přítelkyně taky viděl. Tak jsem se podíval co jsou to jako nepotřebné programy - a raději jí řekl aby to nikdy nepotvrzovala, kdo ví co by to smazalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]