Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nejde internet?

Od: h0042* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,prosím o radu.Přílohou posílám náčrt domácí sítě.Mám problém v tom,že mi nejde internet všude.Na routeru č.1 jde internet v pohodě,připojená kamera pomocí kabelu funkční.Notebook,telefony připojené vzdáleně přes wifi taky funkční.Když se přes wifi připojím notebookem k routeru č.2 ,napíše mi to,připojeno,ale bez internetu.Telefon,když přes wifi připojím k routeru č.2,tak je internet funkční.Televize,která je připojená pomocí kabelu k routeru č.2 ,má internet nefunkční.Píše to taky to samé.. připojeno,bez přístupu k internetu.Kabely jsem proměřil pomocí takové zkoušečky k tomu určené a jsou ok. Router č.1 ASUS RT-AC1200 , SWITCH - D-LINK 5-Port Ethernet Switch (GO-SW-5E), ROUTER Č.2 ASUS RT-N12+

Děkuji za názory.

Proč nejde internet?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumid
hodnocení

2x

Switch mezi routry je k ničemu. Router č.2 nastavte jen jako wifi AP a pojede to (pravděpodobně je špatně nakonfigurován). To je celé.

h0042*
hodnocení

Pod střechou mám vyvedené kabely,proto ten switch.Když nastavím router č.2 jen jako wifi AP,jak mi půjde internet na televizi?

gumid

Vyvedené kabely zakončete RJ-45kou a spojte spojkou RJ to RJ 8pin a je to.

I když z něj uděláte AP wifi, tak zachováte v routeru switch na metalicu a tv pojede a vše, co zapojíte kabelem (třeba notebook nebo pc)

h0042*
Nemůžu dát pod střechou místo switche spojku. Do toho switche vede hlavní přívodní kabel, z něj pak kabel do druhého routeru a jeden kabel, do jedné místnosti v patře a druhý kabel do druhé místnosti v patře. Oba tyto kable jsou v místnostech nepřipojené, proto jsem je do náčrtu nekreslil.

hodnocení

2x
Ja bych tedy misto switche dal patch panel (nebo nekolik zasuvek kdyz uz) a switch jen kdyz by byl potreba. Pak bych jen propojil patch kabelem co je potreba.
A pokud jde o schema tak je skoro bych rekl k nicemu. Podstatne je jak mas routery propojene a nastavene.
Nechal bych jedno jako router s dhcp a internetem, z nej pripojit dalsi router (stacilo by ap) do lan portu - s vypnutym dhcp, adresou v rozsahu prvniho routeru a wifi muze byt nastavena uplne stejne az na kanal.

Takhle to mám doma udělaný já. Jeden router vše řídí, další dva jsou napojený do LAN portu. Nastavení WiFi na všech stejný, jen jiný kanály.

Nejlepsi pro vetsi site je mit plnohodnotne ap vcetne roamingu. Ubnt ma pro apcka i soft, ktery si to ovlada. Jinak jak rikasc Jenyku

priklad1*
hodnocení

0x

Jak je nastaven druhý router. Nejedou oba ve stejné síti?

h0042*
Abych pravdu řekl, tak nevím. Routery jsem krom hesla nenastavoval. Uměl bych tady zítra hodit printscreen nastavení routerů.prestehoval jsem se do svého domu, napojil takto domácí síť a nastal takový problém. Předtím jsem bydlel v domě u rodičů a tam jsme to takhle měli taky, dokonce WiFi routery byly čtyři (základní, pak v patře, v dílnách, na zahradě a fungovalo to. Tak nevím.
Tazatel- Ono je vse o nastaveni. Ja nevim proc kazdy prasi domaci site sam. Mam kamarada vodare a ten mi rika neser se mi do remesla, ja se ti do tveho taky nepletu. A je pravda, ze kazdi vime to sve. Kvuli lidem jako jsi ty tak se ve mestech neda poradne nastavit wifi. Promin, ale je to tak.
priklad1*

Nevím jakou ty Asusy mají konfigurační IP adresu, Login a heslo. Asi to je napsáno na štítku pokud nebyla změněna. Login a heslo většinou admin. Jinak uvést do továrního nastavení.

Mohou mít IP adresu 192.168.000. ***

Spíš ale 192.168.001.***

Nevim v jakém režimu jsou oba nastaveny. Pokud jak si myslím, tak je třeba u jednoho tu IP adresu změnit na jinou, třeba

192.168.002.***

Nuly před číslem nejsou nutné

Ještě dodávám kdo mně zkurvil chromované vodovodní baterie. Byla to firma a její zaměstnanec, instalatér. Matky u baterií a roháčky utahoval Siko kleštěmi. Takového řemeslníka nikdy více.

Coze? To jako dalsi routovani? Ne takto opravdu nenastavovat. Pokud vyslovene nechci ty site oddelitak tak opravdu ne.
Jen dodam - ja rikal vodar, tedy opravdu neco umi :) to vis, ne vsichni zamestnanci maji stejnou uroven.
h0042*
vyzkouším změnit IP adresu u druhého routeru. Vaše rada, je asi jediná o ze všech příspěvků tady. Ostatní si asi otázku celou nečetli. Děkuji
To myslis vazne? Odpoved jsi uz dostal. Klidne si ip zmen, ale bude to paskvil.
Pises, ze do switche vede hlavni privod? Jakto? Antenu coz jsem bral kako isp mas nakreslenou v prvnim routeru. To ze mas pod strechou i dalsi kabely je mi jasny, ale stejne bych tam dal patch panel.
h0042*
Nepochopil jsi mě. Hlavní přívod jsem myslel, jako hlavní kabel z routeru č.1 a k tomu jsou ve switchi další tři kabely, proto nelze dát spojka. Patch určitě kupovat nebudu, je tam switch a ten momentálně plní stejnou funkci. Už to mám vymyšlené.Ale, pokud víš, jak na to, tak mi poraď, jak to nastavit. Zatím jsem od tebe nic chytrého nepřečetl. Tím, že dám místo switche patch, to neopravím.
Já bych switch úplně vyhodil a všechny kabely natáhl z prvního routeru. A do druhýho dál kabel do LAN.
gumid

h0042: Proč jsi nenakreslil, že jdou do switche tři kabely?! Kdo to má čuchat? Z obrázku je jasné, že jdou jen dva. Nebo ten třetí je napájení?

Vypněte u routeru č.2 DHCP a udělejte z něj bridge režim. Pokud tomu nerozumíte, tak nepište bláboli, že Vám tu nikdo neporadil, když Vám radí všichni!

h0042*
Do switche vede "hlavní" (z routeru č.1), pak ze switche vede kabel do routeru č.2. Další dva kabely ze switche vedou do místnosti v patře, ale není na nich nic zapojeno, proto jsem je nekreslil, myslím, že nejsou důležité. Tohle všechno, už jsem zde ale psal... To mám odpovídat každému zvlášť?
priklad1*

Já jen psal, že pokud routery nebyly nastaveny a byly v továrním nastavení, že nemohou mít stejnou IP adresu.

h0042:

Psal jsem ti tohle: Ja bych tedy misto switche dal patch panel (nebo nekolik zasuvek kdyz uz) a switch jen kdyz by byl potreba. Pak bych jen propojil patch kabelem co je potreba.
A pokud jde o schema tak je skoro bych rekl k nicemu. Podstatne je jak mas routery propojene a nastavene.
Nechal bych jedno jako router s dhcp a internetem, z nej pripojit dalsi router (stacilo by ap) do lan portu - s vypnutym dhcp, adresou v rozsahu prvniho routeru a wifi muze byt nastavena uplne stejne az na kanal.

To ti nestačí? Jelikož nevím jak máš routery nastavené, což píšu..tak těžko radit ti úplně konkrétně. Ty jsi četl jen první větu.

h0042*
hodnocení

0x
Pánové, končím diskuzi, už vím jak to pořešit.
GUMID, děkuji za radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nejde wifi na notebooku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]