Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lan kábel

Od: tomasko odpovědí: 7 změna:
Dobrý deň vedeli by ste my poradiť? Urobil som si lan kábel od routeru do pc.ale nejde na jednom pc blikaju svetlá pri konektore a na druhom pc ani nesvieti. Káble do konektora som zapojil ako mam z druhého lan kábla starého. Na Pc som nenastavoval nič.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kup si originální kabel.

priklad1*

Proč nejde dát mínusové body

hodnocení

0x
Ten co nesviti je ten delany? A prozradis svuj postup delani a poradi zapojeni?

hodnocení

0x

Si otevři na routeru ten port co nesvítí, ne asi?

co že to? jak že to?

krtek*
hodnocení

0x

a neudělal jsi to zrcadlově?...to už se mi taky podařilo...že podle schématu jsem to měl dobře...ale obráceně...

hodnocení

0x

Napadají mě dvě možnosti...

a) při finalizaci přeskočil drátek jinam a jsou jinak než mají být. Občas je problém těch osm zkroucených mršek poskládat vedle sebe tak jak mají být.

b) vyrobil jsi křížený LAN.

V obou konektorech by měly být (při pohledu na bříško RJ45, zacvakávací pojistka je na opačné straně než se díváš) dráty v pořadí: oranžovo bílý - oranžový - zeleno bílý - modrý - modro bílý - zelený - hnědo bílý - hnědý.

Pokud ho máš v nějakém konektoru jinak, tak ho ustřihni a nakrimpuj znovu. Nebo si kup hotový.

Ještě teoreticky může být pořadí (T568A): zeleno bílý - zelený - oranžovo bílý - modrý - modro bílý - oranžový - hnědo bílý - hnědý. Ale opět musí být stejně v obou konektorech.

Lan kábel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]