Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpadky internetu při nízkých teplotách

Od: rad007 odpovědí: 7 změna:

Začalo se mi s příchodem podzimu stávat, že mi večer přestal fungovat internet. Ráno zase vše ok. Zjistil jsem závislost na teplotě. Vše funguje do 8 st. Jsem připojen na AP poskytovatele internetového připojení, kterého jsem samozřejmě kontaktoval. Odpověděl mi, že je to nesmysl, a že vše funguje tak jak má. Já mám na střeše UBIQUITI PowerBeam M5, z kterého mám kabel vedený do wifi routeru kterým rozbočuji signál. Ten jsem vyměnil za jiný a bylo to stejné. Jak zjistit, zda je chyba u mě na UBIQUITI PowerBeam M5?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

V takovém případě se zkusím přihlásit na jednotku, která je u mne (v mém případě to je 192.168.1.5 - neznám heslo, ale musí se objevit přihlašovací web stránka) a pak na mikrotik hotspot, ke kterému se připojuji a který mi v mém případě vrátí status a mojí veřejnou adresu.

A když něco neběží, tak pošlu print screen poskytovateli.

jirib
hodnocení

0x
V příkazovém řádku napíšete: tracert www.seznam.cz
Budete sledovat jednotlivé "skoky" a dělat si poznámky(fotky obrazovky),které můžete odeslat k vyhodnocení poskytovateli.
Můžete to vylepšit v dalším otevřeném příkazovém řádku : ping www.seznam.cz -t -l 1000
Nebo použít jinou zjištěnou adresu z obrazovky.
S teplotou to asi souviset nebude,ale může...spíše se lidé stahují domů.Pátek 17-21h,svátky 10-20h.
rad007
hodnocení

Tracert jsem zkoušel. Když to jede, tak mám dvakrát odpověd(stejná IP) od toho mého AP, pak AP poskytovatele atd. Když to nejede, tak ani jedna odpověď od mého AP. Teplotou je to na 100%, začátkem týdne bylo tepleji a vše fungovalo celou noc. Včera se ochladilo a jakmile teplota klesne pod 8st. je konec. Ráno se to rozjede, až vyleze sluníčko. Lidi na to nemají vliv.

hodnocení

0x
Promin, ale z tve odpovedi na tracert te nechapu. Jake stejne ip? Tak jinak. Ma svuj router se dostanes? Apcko na strese je dostupne? Cili ma link wan na routeru? Tim bych zacal.
rad007
hodnocení

Chápu to tak, že mé AP má dvě IP LAN a WAN.

Výpadky internetu při nízkých teplotách
jirib
No a ještē to vyfoť,když to nejede...

rad007
hodnocení

Dnes bylo v noci chladněji tak zase výpadek. Nejprve jsem zkusil tracert seznam.cz ,to nešlo. Ping na moje AP 192.168.1.1 ok. Pak ping na AP poskytovatele 10.133.57.33 nejde. Vše na snímku.

Výpadky internetu při nízkých teplotách #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]