Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brýle na pc

Od: vxc odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
máte někdo zkušenost s brýlemi na PC popř herními? Co lze od nich čekat?

Herní brýle určené pro zvýšení produktivity, pohodlí a doby strávené hraním her na počítači. Ztlumení škodlivého modrého a bílého světla. Eliminace nežádoucích artefaktů. Zvýšení čistoty obrazu a ostrosti vidění. Úleva vašim očím. Jantarová skla. Hmotnost 25 g. Průměr čoček 380 mm. Nos 15 mm. Nožičky 138 mm. Černé provedení.

Brýle na pc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Osobní zkušenost nemám, ale dají se dohledat recenze uživatelů na konkrétní modely/značky.

např.
1) Při práci na PC je ale znát rozdíl, oči neslzí, nebolí.. Při delším používání a následném sundání si oči navyknou na oranžový odstín a je to chvíli nepříjemné, než si oči zvyknou zpět na normální barvy.
2) oci maji skutecne ulevu
3) splňují to co slibují
4) Neunavují se tolik oči. Blokuje modré světlo.

Dělá to na mě dojem, že obraz lehce přibarví do oranžova (oranžová barva je pro oči méně namáhavá) a potlačí modrou (která oči unavuje) a to bude celý princip.

doplněno 03.10.19 14:53:

Jen bych doplnil, že se to prodává v normálních obchodech třeba CZC apd. Taky jsem na to koukal... ale není to klasická nabídka z podivných stránek. :)

hodnocení

0x

Používám běžné brýle na čtení a nemám problém. Řekl bych, že to bude opět nějaký chyták na peníze.

hodnocení

0x
Proti modrému světlu zdarma existuje spousta programů na jeho potlačení, nemusíš mít drahé brýle. Dokonce to mám i v mobilu již od výrobce. Barvy se stáhnou trochu do červena, ale po chvíli pocitu z nepříjemného posunu barev si oči zvyknou (nesmíš začátek vzdát a vydržet) a po čase používání už to člověk nevnímá nijak nepřirozeně. Úleva je u mne osobně opravdu zjevná, oči subjektivně nejsou tak rychle unavené a jsou méně háklivé na slzení apod. Náhlé zkušební vypnutí programu zpět na "normální" barvy je pak celkem šok - jako by se najednou monitor silně rozzářil. V linuxu se utilitka jmenuje redshift a umí se zapadajícím sluncem postupně jemně ubírat modré barvy. Ve win bude jistě taky nějaká obdoba. V mobilu se to jmenuje čtecí režim, popř je toho plno v google play - opravdu
doporučuji vyzkoušet :)

hodnocení

0x

Sice brýle mám , ale při rychlém přečtení názvu příspěvku jem četl" brýle na noc" - tak je asi začnu shánět abych dobře viděl i ve snu...*frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]