Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám problém s flash disky. Na jednom jsem měl písničky do auta. Po nějakém čase jsem chtěl na flashku s písničkama nahrát nějaké další a po připojení k PC mi vyběhla hláška že je disk potřeba formátovat, což jsem sice moc nepochopil ale nějak mě to netrápilo, protože jsem měl ještě složku se songama v PC, tak jsem dal že ji formátovat chci. Ihned na to mi vyskočila hláška, že formátování nelze dokončit a takhle to je pořád dokola, už se mi ani nedaří dostat k souborům co na ní byly. Samozřejmě jsem to zkoušel i na svém NTB, ale výsledek byl stejný. No nic, řekl jsem si, že je asi po smrti, tak jsem ji hodil do šuplíku, nahrál písničky bez problémů na druhou a neřešil to. Pak přišla situace že po asi týdnu jsem tu druhou flashku chtěl zapojit do PC a opět stejný problém.. Počítač si vyžádal formátování, které se nezadařilo a flashka se opět tváří jak kdyby bylo po ní a to i na druhém PC, což se mi nezdá, že by takhle odešly dvě hned po sobě, leda že by je likvidoval ten počítač. Popravdě už se do něho bojím nějaké další zapojovat. Autorádio je zničit nemohlo, protože tu druhou jsem v něm vůbec neměl a přesto přestala spolupracovat. Máte někdo nějaký nápad jak se pokusit je ještě oživit, popřípadě co na svém PC zkontrolovat? Mám na něm Win7 asi 2 roky po reinstallu a za asi 9 let co ho mám tam žádný takový problém nebyl. Díky
Existují počítačové programy, pomocí kterých lze "vytáhnout"data i z poškozených médií. Není samozřejmě zaručena 100% úspěšnost, ale za zkoušku to stojí. Několikrát jsem použil program TestDisk & PhotoRec
Tady je odkaz na popis toho programu a je tam i odkaz pro stažení.
Program je sice v textovém "módu"ale funguje
Stává se, že při zasunutí do USB portu se flash disk nenačte, protože v paměti je vadná ta část, kde je uloženo info o souborech. Samotné soubory (nebo část z nich) ale poškozeny nejsou.
Tady je odkaz na jiný článek o programech, kterými lze obnovit data
https://www.alza.cz/obnova-dat-z-sd-karty
Zdroj: poradte.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.