Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SSD na všechna data?

Od: itneznaly odpovědí: 10 změna:

Dobrý den

Mám cca 7 let starý DELL Precission M4500 a chtěl bych stávající Seagate HDD 250Gb vyměnit za SSD.

Jelikož mám atypickou a dnes už taky nefunkční DVD mechaniku nemohu na ten starý HDD použít místo ní rámeček.

Vadilo by hodně SSD disku kdybych na něj naklonoval vše jak to je teď na HDD? To znamená všechna data okolo 190Gb.

SSD plánuji koupit 500Gb. Ptám se proto protože většinou má každý SSD jen na systém. Všechna data mám i teď pochopitelně zazálohovaná. Jaké výrobce SSD doporučujete?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ne, ničemu by to nevadilo, třeba u NTB je to naprosto normální. Důvod proč se to dělá, jak popisujete je, že SSD vychází jako velkokapacitní úložiště draho a jeho výhody se při tomto použití naprosto nevyužijí. Navíc lidé co si SSD pořizují do stávajícího PC již jeden klasický disk mají, koupí tedy jen malý, levný SSD na systém a programy. Zálohovat je důležité s jakýkoli diskem. SSD jsou malé a lehké, být vámi, původní disk bych nechal, kde je a nový uchytil někde v bedně, kamkoli, kde neni horko a bylo by vyřešeno.

itneznaly
hodnocení

V jaké bedně? Já mám NTB ne PC.

gumid

A máš DVD mechaniku? Místo ní se dá koupit rámeček na druhý HDD a ten si dej klidně běžný HDD a na systém SSD.

pocitarna.cz/...

itneznaly
hodnocení

Mám a rámeček jsem chtěl ale jelikož mám naprosto atypickou mechaniku(DELL) tak ten DELL rámeček stojí 1300...

gumid

rámeček je normalizovaný stejně jako mechanika. Z Dellacké mechaniky sundáš čelo mechaniky a to dáš na rámeček hdd. Design notebooku se nezmění.

hm*
hodnocení

0x

Z principu je to tomu SSD úplně jedno. Jen upozorním, že WIN XP neuměly tzv. trim, takže se SSD časem zaplnil smetím (on to ale nevěděl) a práce s ním se velmi zpomalila. W7 a další už snad trim umějí. A druhá záležitost: nedoporučuje (nedoporučovalo) se na SSD umísťovat swap.

itneznaly
hodnocení

Ještě se chci zeptat na něco ohledně klonování.

Když vemu starý disk z NTB a umístím ho do USB redukce a nový SSD dám do NTB tak mě zajímá jestli půjde Windows nabootovat i přes tu redukci abych mohl disk nakolonovat skrz program který mám už nainstalovaný.

hm*

To nevím, jen bych hádal. Snad odpoví někdo jiný. Kdybych si měl tipnout, spíš bych se přiklonil k tomu, že to nenabootuje. Ale nešlo by do rámečku vrazit to SSD, naplnit ho a pak teprve disky vyměnit?

No nevidim duvod proc by z usb nesel boot, ale popravde ja to dela vzdy opacne- novy disk jsem dal na usb, naklonoval a pak teprve jsem to prekuchal.

mot
hodnocení

0x
hlavne zalohovat. ssd muze odejit ze dne na den a nikdo uz data nezachrani.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]