Nejste přihlášen/a.
Jak mám docílit toho abych mohl současně sledovat video na youtube nebo twitchi v kvalitě alespoň 720p při 60sn. a zároveň surfovat na netu to jest hrát online klikací hry a číst články?
Používám Chrome a Firefox. Když si dám video do Firefoxu a v Chrome klikám tak se to občas seká přičemž internet mám download 100mbit. A proto pokud chci aspoň lépe nerušeně hrát hry bývám nucen snižovat kvalitu videa na 480p jenže to se pak špatně dívá na polorozmazané záběry.
Dále mám SSD neškodí mu toto online přehrávání? Stankování jsem vypnul protože mám 8 GB RAM přičemž se mi ještě nikdy nestalo, že by se obsadila na plno. Uspávání ani hibernaci nepraktikuji jen čisté vypínání.
Ano je viditelné, že to nestíhá to video načítat. Hledal jsem návod jak zvýšit buffer avšak jsem se k ničemu nedobral.
Prostě jede video, kliknu třeba na seznam.cz a video se sekne do doby než se načte ten seznam. Nevím zda by třeba pomohlo internet rozkouskovat na priority pro video a klikání přes nějaký QoS program? Existuje něco takového?
Můj modem bohužel QoS nepodporuje.
To, že máte síťový adaptér, který zvládá 100 Mbit/s ještě neznamená, že máte stejnou reálnou rychlost od poskytovatele. 720/60 a ostatní multitasking by měl zvládat průměrně rychlý internet což je +20 Mbit/s. Viděl bych to na slabý nebo špatně pracující procesor. A RAM se nikdy neobsadí do plna, ale do cca 70-80%, pak potřebuje odkládat na disk, jinak se systém zahltí a spadnou aplikace.
Vím co mám za internet nejde vůbec o síťovku, když jsem psal , že mám 100mbit download tak to bylo myšleno tarif od providera. A ten skutečně mám a mnohokráte jsem si připojení měřil, ale ok zde aktuální výsledek. http://i.imgur.com/qUPs8wx.png
Že mi kousíček chybí to té full rychlosti přisuzuji tomu, že jsem prakticky na hranici maximální vzdálenosti od DSLAMU kdy mohu ještě mít tu reálnou rychlost, ale už je tam jak je vidno menší ztráta.
Procesor mám Intel C2D E6700.
Co si pamatuji, tak dříve se mi přehrávání videa na youtube ve kvalitě 720p a zároveň surfování nesekalo. Prakticky to začalo až při přechodu na SSD.
Zkušebně jsem dnes přešel z chrome na operu a chování přohlížeče při surfování a prohlížení youtube je nepatrně lepší. Asi teda mi nezbyde nic jiného než se dívat surfovat a dívat se na videa jen s kvalitou 480p.
Na odkaz se teď nepodívám, ale vzhledem k procesoru beru, že jde o pc tak okolo 9let stáří a vím jak jsem dokázal bez problémů zasekat svůj původní z roku 2010. Ono to, že je tam 8GB RAM je pěkný, ale odmakat to stejně musí procesor (a grafika ) a ten když nestíhá tak prostě nestíhá.
Co tam je za OS a celá konfigurace?
Takže nikdo nic žádný nápad?
Trochu jsem gůglil a našel jsem alternativu na prohlížení youtube a twitche mimo webové prohlížeče. Konkrétně se jedná o CherryPlayer dokonce ani nezatěžuje tak RAM a CPU. Mimo jiné mi umožňuje nastavit kvalitu videa i jinou než je oficiálně na youtube to jest místo 720p60 jen 720p patrně s fps 30.
Prográmek je to docela šikovný, obsahuje i češtinu, přehrává rádia z celého světa, tak mě stačí naše české např. Evropa 2 nebo Dance radio.
Kupodivu podporuje i LIVE streamy
Zaujalo mě tam nastavení formátů videa youtube, ale nechal jsem to na těch defaultních hodnotách protože se v těch formátech nevyznám a nerad bych si něco rozhasil.
http://i.imgur.com/huDdfmr.png
Akorát toto sice řeší youtube a twitch, ale neřeší to ostatní videa na netu. Např. videozprávy od seznamu a tak podobně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.