Nejste přihlášen/a.
Používám VLC Player, který bohužel nekorektně zobrazuje titulky v kódování Windows-1250 (viz ukázka v obrázku). Dá se v přehrávači někde nastavit kódování?
Nebo kterým programem upravit titulky > převést je do "správného" (kterého?) kódování?
Dobrý den. Otevřete VLC a někde na ploše klikněte pravou myší. V nabídce vyberte nástroje→ nastavení a v otevřeném okně klikněte na kartu titulky/ OSD. Jděte na výchozí kódování a pomocí šipky vpravo si vyberte z nabídky v roletce. Já tam mám Windows- 1252.
Já mám verzi 2.2.6 Umbrella a tam to vypadá takto:
Já mám verzi 2.2.6 Umbrella a tam to vypadá takto:
Jinak dodám že tento problém vůbec nenastane pokud titulky budete ukládat v kódování UNICODE (například UTF-8) to totiž umí všechny přehrávače automatizovaně detekovat a nehrozí, že by ho interpretovaly chybně. Je to velmi dobrý důvod proč už konečně zapomenout a nepoužívat ta zastaralá národní kódování jako je win-1250 nebo iso-5559-2 které jsou dnes už jen přežitkem a jenom způsobují tyhle problémy, které rozhodně nejsou nutné. ... takže utf-8 a nemusíte nikdy nastavovat výchoví kódování titulků v žádném přehrávači.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.