Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Desky nefungují. Svítí, ale nic nenaskočí

Od: kratuzek odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, mám 3 základní desky, všechny socket 775 a ddr2. Ani jednu ale nemůžu rozjet. Větráčky se točí, světlo na desce svítí, ale obraz nenaskočí a deska ani nepípne. Dvě z nich sem nedávno ještě používal. Poslední z desek občas naskočí, ale když pc pak vypnu, zase nejede. Taky u této poslední desky mi vyskočí něco jako "unknowned cpu, update your bios to unleash its full power" nebo něco v tom smyslu, tak jsem updatoval na nejnovější verzi, kterou jsem našel, ale píše to i nadále. V biosu to ale cpu normálně najde. Dříve desky vždy "píply" při startu, občas 3x, ale stačilo přeházet ramky a běželo to zas normálně.

Co jsem zkusil : dát pouze jednu ram do různých slotů, vyměnit procesor, různě kombinovat cpu a ram, vyměnit grafiku za starší model, který nevyžaduje 6-pin, připojit pc přes hdmi k televizi (abych zjistil, jestli není problém pouze v monitoru), vytáhnout baterii, posunout jumper a odpojit vše z usb

Desky jsou : asus p5n-d, intel dp43tf (odzkoušená), msi g41tm-p33 (odzkoušená)

Ram : Kllisre 2gb ddr2 800 a zkusil jsem i Kingmax 2gb ddr2 800

Cpu : Xeon e5420, který je kompatibilní se s.775 a druhý Pentium e5500

Zdroj : 500w Corsair a Gk : gtx 650ti a druhá gt 640

Pc mám odzkoušené takto : xeon 5420, 4x2gb ddr2, gtx 650ti 2gb, sshd 1tb, bez cd-romky a bez předního usb (nevyužívám ani jedno). Nejdříve jsem používal desku MSI, potom Intel (kvůli více ram).

Je mi jasný, že jsou všechny nejspíš rozbitý, i když mi to příjde dost nepravděpodobný..

Moc děkuju za každou radu, já už fakt nevím, co s tím.

Přeju hezkej den!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavelpavel*
hodnocení

0x

Tu jednu hod do koše a máš to vyřešené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]