Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vir MEDS

Od: galapetr® odpovědí: 8 změna:

Ahoj. Přes meil se mi dostal do PC vir MEDS.

Přepsal mi všechny soubory v Excelu, Wordu, videa, takže tyto soubory není možné otevřít...

Po dlouhém pátrání na netu, jsem zjistil, že tyto soubory jsou nenávratně pryč, protože není možné takto poškozené soubory opravit - podle různých návodů je možné MEDS odstranit ale není možné soubory vrátit do původního stavu.

Proto se chci zeptat, jestli s tím má někdo zkušenost a jestli neexistuje nějaká finta na opravu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lobo*
hodnocení

0x

Ano existuje, ta finta se jmenuje: ZÁLOHA !

hodnocení

Hm, tak si představte, že MEDS to samé udělal i se zálohou na flešce

au1

to je super napad strkat flesku se zalohou do infikovanyho PC. bud se se soubory rozlucte nebo zaplatte vypalne za dekryptovani. informace k tomu mate v readme. txt. zde vice

malwaretips.com/...

lobo*

ÉÉÉ, rozhodně nic neplatit !

viz: zive.cz/...

ddsd

chytrolíne, pokud myslíš obnovení z již předchozí zálohy, tak ano,

nicméně teď začítřešit zálohy je pozdě.

hodnocení

Když jsem netušil, že nějaký MEDS existuje a antivir nic nenašel, logicky jsem zkusil soubory obnovit ze zálohy...Myslím že takto by to zkusilo plno lidí...

Já se tady ptám, jestli někdo nezná fintu, jak soubory opravit, aby šly znovu použít - když ji neznáte vy, může ji znát někdo jiný

hodnocení

0x
Uz v otazce kdy ses ptal na otevreni souboru jsem ti snad jasne napsal, ze jsou soubory zasifrovane. Dal jsem ti tam i odkaz kde jsou postupy na vycisteni a jsou tam i moznosti na desifrovani- bez zaruky, jestli neco najdes funkcniho. Ten stejny odkaz myslim nekdo hodil uz i do teto otazky.
A strcit zalohu do stejneho pc, kdyz vse sedi na ransomware je opravdu velka blbost... copak by jen tak problem zmizel?
Mimochodem muzes zkusit programy na obnoveni smazanych souboru, treba recuva. Zvlaste u flash by jsi mohl najit puvodni soubory...snad

hodnocení

Takže jediné co částečně obnoví takto poškozené soubory je ShadowExplorer - některé obnoví celé, některé aspoň částečně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]