Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se vylepšit RAM notebooku Acer Aspire 5?

Od: 73 odpovědí: 4 změna:

Už nějakou dobu mám Acer Aspire 5 a jsem s ním spokojen, ale rozšíření RAMky z 16 na 32 by bylo super. Nejsem si ale jistý, jestli by to vůbec šlo. Taky bych rád věděl, jestli se dá rozšířit paměť. Sice to má 1256 GB (256 GB SSD a 1TB HDD) a mám k tomu ještě 3TB externí disk, ale bylo by příjemné mít o něco větší interní disk, takže můžu notebook prostě vytáhnou a mít tam všechno i bez zapojování disku, kvůli kterému často nemám dost USB portů.

Model: Acer Aspire A515-52G-76C1

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavelpavel*
hodnocení

3x

A můžu se zeptat na co potřebuješ 32GB RAM?

73
hodnocení

Běžně pracuji s mnoha velkými soubory najednou společně s několika internetovými stránkami, což často notebook velice zpomalí i když má 16GB RAM a jakýkoliv editing v lepším programu jí spolkne hned polovinu. Kopírování/přetahování souborů dokonce RAMku vytíží úplně. Kvůli tomu pak musím někdy zavírat programy a kopírovat soubory po jednom jen aby to nakonec netrvalo hodiny.

fran56ris*
hodnocení

2x

Podle dotazů na CZC.CZ lze RAM rozšířit.

Ovšem je s podivem že nestačí interní paměť - s tím jsem se ještě nesetkal.

Ale je to každého věc.Než honit notebook do nesmyslů - bylo by výhodnější stolní PC,kde si můžu rozšiřovat do alelua.;)

Dá se vylepšit RAM notebooku Acer Aspire 5?
fran56ris*

Počítám že je to podobná konfigurace.*cteni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]