Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký nový notebook?

Od: wanesa* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,chtěla bych si koupit novější notebook.Ten můj bude mít 10 let:) HP620.Já ho potřebuji pouze na vytváření domácích filmů,videa,vypalování CD,DVD.Občas kouknu na net.Mám ještě windows 7 a ty stejně budou zanedlouho končit.Co mi poradíte?A ještě jeden dotaz.Jaký si myslíte,že je nejlepší program na zpracování videí a filmů.?

Myslím rychlejší.

Děkuji všem za odpověď.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

douby*
hodnocení

2x

Tak to máme dvě části otázky, první je jednoduchá, optimální program na střih videa a filmů je dle mé zkušenosti OpenShot (dostupný legálně zdarma) openshot.org/... a navzdory tomu že web je anglicky program samotný je v češtině.

Doporučení notebooku, to je už horší radit, protože neznáme vaše preference. Z výkonostního hlediska stačí když si pohlídáte aby nový notebook měl dostatek RAM (8GB a více) a to ostatní už je obvykle mnohem méně podstatné - já vím je to divný, přece je tam i procesor, a spousta dalších věcí ovlivňujících výkon, přesto ale dnes všechny notebooky poskytují výkon pro běžnou práci vyvážený a jediné co to může prakticky zhatit je právě ten případný nedostatek RAM :)

Samozřejmostí by měl být SSD disk, nikdy nekupovat počítač, který SSD nemá, ale nepředpokládám že takový v dnešní nabídce ještě existuje (nanejvýš tak po bazarech).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]