Dobrý den,už delší dobu uvažuji o změně providera z důvodu toho že to mám teď přes anténu ale chtěl bych to mít technologii DSL (podzemí) abych to měl více stabilní. V okolí jsem slyšel o O2 nebo Vodafone, nemáte někdo s něma zkušenost nebo něco co by mi pomohlo k výběru? Děkuji za odpovědi.
Mám O2, 40 Mbps VDSL, s internetem jako takovým problém nemám, samozřejmě se třeba dvakrát do roka stane, že chvíli nefunguje, ale žádné časté ani dlouhodobé výpadky nejsou, podle měření rychlosti se většinou na těch 40 Mbps opravdu dostanu (a když ne, může to být provozem na síti, sdílíme to v třígeneračním domě na asi 15 zařízeních, tak to až tak neuhlídám). Ale tedy co mě štve jsou jejich modemy. Minulý (už nevím co za značku to bylo, asi Zyxel, ještě ADSL) měl mizernou WiFi, aktuální Comtrend zase trpí na záseky, kdy ho musím průměrně jednou týdně restartovat, protože se nějakým způsobem "sekne" a internet je děsně pomalý. Asi od nich budu požadovat nový modem, tento už mám taky aspoň 4 roky.
No, WiFi sítě mám doma dvě, ale pravda že druhý WiFi Router jede jen v režimu switche, takže jako DHCP server funguje ten jejich modem/router. Asi to tak bude lepší, nechat ten jejich čistě jako modem a jako router dát až další.
nik999*
prosím vás, O2 má na výběr z jejich nabídky modemů : o2.cz/...
Vyznáte se někdo v tom a doporoučí mi jaký modem by byl nejlepší? Kromě toho za 5 000 korun, tolik do toho investovat nechci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.