Takové nevyžádané emaily je na vlastním počítači riskantní otevírat. Případně ten email můžete otevřít na nějakém veřejném počítači, např. v knihovně, aby jste zjistila, co tam je. Potom je ale potřeba si doma změnit heslo do emailové schránky. Taky záleží na tom, jaké zabezpečení počítače používáte, zd aantivirový program, nebo i nějaký tzv. antispy program . Každopádně, data z počítače je potřeba průběžně zálohovat na externí harddisk, alespoň ta důležitá data.
Neber to vážně a dělej mrtvého brouka, nikdy na takový email nijak neodpovídej ... dělej že si ho nedostala, to je nejlepší řešení.
douby*
Pokud mu jakkoliv odpovíš, dáš mu tím signál že si zprávu obdržela (že nepropadla do spamu například) a že jsi ochotna ochotna s ním ztrácet svůj čas a dotyčný spammer se na tebe zaměří a bude tě bombardovat dalšími úrovněmi vyděračských zpráv. Pak už se nedá odbýt jen mlčením a bude to jen horší.
Ono totiž těch co mu nějak odpoví není vůbec mnoho (určitě méně než procento), takže si pak z takových kontaktů udělá užší výběr a věnuje se jim se zvláštní pečlivostí a v takovém výběru skončit nechceš. Takže nereagovat a mazat.
Komu to nepřisšlo tak takhle zní.. jaká sranda POSLEDNÍ VAROVÁNÍ xxxxxxxxxxx@seznam.cz! Máte konečnou příležitost zachránit svůj společenský život - já si srandu ! Dávám vám posledních 72 hodin, abych provedl platbu, než pošlu vίdeo s vaší ʍasturbací všem svým přátelům a spolupracovníkům. Naposledy jste navštívili Ƿornografickou stránku s mladými teenagery, stáhli jste a automaticky nainstalovali Şpyware, který jsem vytvořil. Můj program zapnul fotoaparát a zaznamenal akt vaší ʍasturbace a vίdeo, které jste sledovali při ʍasturbování. Můj software také stáhl seznam e-mailových kontaktů a seznam vašich přátel na Facebooku ze zařízení. Mám oba- xxxxxxx.mp4 - s vaší ʍasturbací a soubor se všemi kontakty na pevném disku. Jste velmi zvrhlí! Pokud chcete, abych odstranil oba soubory a uchoval vaše tajemství, musíte mi poslat platbu Bitcoinem. Dávám vám posledních 72 hodin na převod prostředků. Pokud nevíte, jak s Bitcoinem platit, navštivte Google a hledejte - jak nakupovat bitcoin. ---------------------------------------- Okamžitě odešlete na tuto adresu Bitcoin 50.000 CZK = 0.2088510 BTC: 3BujgpfPMeZSHqinWtsMLoqGj6yjRADH3G (zkopírujte a vložte) ---------------------------------------- 1 BTC = 240.120 CZK právě teď, takže odešlete přesně 0.2088510 BTC na výše uvedenou adresu. Nesnaž se mě podvádět! Jakmile otevřete tento e-mail, budu vědět, že jste jej otevřeli. Tato adresa Bitcoinu je propojena pouze s vámi, takže budu vědět, zda jste odeslali správnou částku. Když zaplatíte v plné výši, odstraním oba soubory a deaktivuji software. Pokud platbu neposíláte, pošlu vaše vίdeo s ʍasturbací všem přátelům a spolupracovníkům ze seznamu kontaktů, který jsem si stáhnul. Zde jsou opět platební údaje: ---------------------------------------- Odeslat: 0.2088510 BTC této adrese Bitcoin: 3BujgpfPMeZSHqinWtsMLoqGj6yjRADH3G (zkopírujte a vložte) ---------------------------------------- Můžete navštívit policii, ale nikdo vám nepomůže. Vím, co dělám. Nežiji ve vaší zemi a vím, jak zůstat anonymní. Nesnažte se oklamat mě - budu vědět okamžitě - můj Şpysoft nahrává všechny webové stránky, které navštívíte, a všechny klávesy, které stisknete. Pokud ano - pošlu tento ošklivý záznam všem, koho znáte, včetně vaší rodiny! Nepodváděj mě! Nezapomeňte na hanbu a pokud tuto zprávu ignorujete, váš život bude zničen. Čekám na vaši platbu Bitcoinem. Aʼnonymní Hʌcker P.S. Pokud potřebujete více času na nákup a odeslání BTC, otevřete svůj poznámkový blok a napište - 48H ++ - a uložte. Tímto způsobem mě můžete kontaktovat. Uvažuji o tom, že vám ještě 48 hodin před odesláním vίdea vašim kontaktům, ale pouze tehdy, když vίdím, že se opravdu snažíte koupit bitcoin. ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Jsme anonymní. My neodpouštíme. Nezapomínáme. Očekávejte nás. ))
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.