Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závada na flash

Od: jarek9 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Dal jsem do počítače flash a zobrazí se že je závada. Jde závadu vubec opravit nebo jaký je postup opravy? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

1. Zkusit v jiném PC

2. Zkusit načtení v nějakém Live Linuxu

3. Zkusit naformátovat - ZTRÁTA DAT!

4. Když se povede, stejně již není důvěryhodná

5. VYHODIT!

hodnocení

0x

Prosím co to znamená zobrazí se že je závada? Netlumočit a přesně co a kde je napsáno.

jarek9
hodnocení

Pozasunutí flash do počítače to píše.USB s touto jednotkou jsou problémy. Měli by jste ji zkontrolovat a opravit.

rv*

No tak klikni na to, aby ji zkontroloval a opravil problémy.

Tak to klidne nech spustit. Toho bych se nebal. Ale fungovat to bude i bez toho.
vaseg

Tohle mi píše i win 8.1. Dělá to u každé nové flashky nebo paměťové karty a u karet a flashek, které jsem už v počítači měl, ale dlouho nepoužil. mrdk.soft si tímhle vynucuje povolení ke kontrole dat, na základě které se dělají a odesílají statistiky. Co kdybyste měli v počítači něco zakázaného, nebo něco, co by se jim mohlo hodit.

hodnocení

0x

tato hláška mi vyskočí při každém použití mimo W10 a následném vložení do PC s tímto super systémem - buď si toho nevšímám nebo to nechám opravit.

Případný opravdový průšvih pak řeším přes správce disků.

douby*
hodnocení

0x

Určitě bych to zkusil otevřít na linuxu, ten má obecně mnohem vyšší pravděpodobnost že i poškozenou flash zvládne otevřít a alespoň přečíst (třeba s vypnutou možností zápisu) , jeho ovladače mass storage zařízení jsou takto nastaveny, když je něco špatně pokusí se paměť zpřístupnit alespoň pro čtení zatímco windows hned hrozí že je třeba disk formátovat ...

Pokud se vám ji na linuxu podaří přečíst můžete si její data zálohovat, (omylem smazaná data můžete zálohovat také příkazem "photorec") a teprve pak znovu naformátovat.

Podle doplnujiciho popisu problemu nejde o takovou zavadu, ktera by branila citelnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]