Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpracování videa z formátu mov;vhodný program

Od: dzonecek* odpovědí: 17 změna:

Dobrý večer,

potřeboval bych zpracovat video z foťáku ukládajíci video ve formátu - mov (1280 x720). Snažil jsem se formátovat (formát factory) na avi, ale nainstalovaný program Pinnacle 14 pak klipy nenačte. Tak nevím, zda jsem zadal pro formátování správné parametry. Taky bych uvítal radu, který program by byl nejvhodnější pro zpracování, tak aby hotové video pak přehrál přehrávač v TV.

Děkuji za rady.

Dzonecek (Honza)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dr*
hodnocení

1x

ano, existují střihové programy, který si s videam v kontejneru mkv třeba neporadí

nicméně převod lze promitivně (a okamžitě, bez reencoding,u kodek zustane)provést

ffmpeg -i vstup.mov -c copy vystup.XXX

(XXX= zvolte si x prsoím, mkv, mp4, mts atd)

mark156165

ffmpeg, souhlas ten je perfektní, také bych ho na tento úkon zvolil, je to totiž precizní opensource nástroj který interně často používají všechny ty grafické video konvertory, jen to občas nepřiznají, ale stejně ho používají :)

mark165165

možná byl ale pro jistotu nechal ffmpeg aby transkodoval audio a video do obvyklejších formátů (h.264 a mp3) takže příkaz by prostě jen neměl tu část "-c copy" ... když ji vynecháte ffmpeg převede video a audio do nejobvyklejších formátů, s jejichž přehrávním nebude problém, kontejner specifikujete extenzí výstup takže vystup.mkv uloží ty streamy do mkv, ekvivalentně pak pro mp4 ... avi NEBRAT ! :) nikdy

fixpeg

ffmpeg -i vstupni -c:a volbazvuku(aac,mp3,...) -c:v volbavidea(h264,h264_sqv,rawvideo,hevc,...) -vn -an out.mp4 out.h264 out.aac

Tohle je takové demo-použití : volby an a vn znamenají bez zvuku/videa ("video none") a také specifikací víc výstupů lze docílit, že se výstupní stream "rozpytlíkuje do příslušných" kontejnerů

a také s oblibou používám kodek h264_qsv (quicksync) -look_ahead 1 -global_quality:v 24až36 --- jde o pekelně ryychlý quicksync encodér (neumí hodně stlačit velikost, jako by třeba dokázal softwaroě c:v h264)

občas také zdrojem problému jsou nějaké bitstream formáty, na to jsou vzorečky -bsf:a aac_adtstoasc případně -bsf h264annexb (z hlavy psáno, bude tam chyba)

hodnocení

0x

Použijte Format factory - je vinikající. Jako výstup nastavte MP4 kódování AVC ( H264), audio kódování AAC, dodržte frekvenci snímků a nastavte dostatečný datový tok. Bude to pro Pinnacle OK.

Že by Pinnacle nenačetlo MOV? *nevi* Zbytečně nerenderujte - dochází k degradaci obrazu.

Slušný výsledek je při použití "VideoCam Suite" (dodaný s kamerou) při stahování videa z kamery, který MOV automaticky zkonvertuje na MPG, ale mám jen první verzi (která je tak trochu na makovici). Mám Pinnacle15 a to MOV ani AVI, vytvořené pomocí "Formatfactory" skutečně neumí. Nejlepší výsledek mám při převedení na MP4.

douby*

co to je MPG, to je jako MPEG-1? :)

hodnocení

0x

Já používám na konverzi videa programů víc, ale nejčastěji Apowersoft Video Konvertor. Format Factory také a žádný problém při přehrávání nemám. Nejvíce převádím do formátu mp4, nebo mp4 HD a rozlišení 1280 x 720. V televizi OK.

dzonecek*
hodnocení

Převádím MOV na AVI, Pinnacle 14 načte MOV formát. Ale nevím zda přehrávač pak formát MOV přehraje na přehrávači. Ten bohužel nepřehraje všechno. Jinak díky za dosavadní rady.

Ježíšmarjá. Tak snad po editaci MOVu v Pinnacle vyexportuješ film do .avi, .mp4 atd. ne?

17.09.19 09:12

hodnocení

0x

Převádět do .avi je k ničemu, není to formát, ale jen jakýsi "kontejner", ve kterém bývá uložený původní nebo jakýkoli jiný formát.

Zde je na místě konverze do mp4, tento formát pak přehraje skoro každý přístroj.

marcus16516

Ty jsi dobře mimo mísu. MP4 je taky kontejner, co si myslel že to je? ... MP4, AVI, MKV, TS, to jsou všechno jen kontejnery do kterých se ukládají video stopy, audio stopy a další datové proudy jako třeba titulky ... náhodou si se ale trefil v tom že AVI z těchto zmíněných kontejnerů skutečně nelze doporučit, je zastaralý a dělá šasto problémy u variabilních datových roků se kterými se blbě vypořádává. Lepší je rozhodně kontejner MKV nebo MP4 to je jasné. Nemel tu ale prosímtě podobná moudra příště nejdřív si něco nastuduj než budeš radit. ... "kritizuješ jakýsi kontejner a hned na to doporučíš jiný kontejner"

pavelpavel*
hodnocení

0x

Desítky programů najdeš na internetu. Já fakt toto nemusím, kde se musí vodit za ručičky. To to máme hledat za tebe? S čím chceš poradit tedy?

dzonecek*
hodnocení

Nechci aby mě někdo vodil za ručičky. Roky jsem dělal videa v Pinnacle 14, ale z jiného formátu z AVCHD. Mám jen problém, že formát mov přehrávač nepřehraje a Pinnacle mi pak ani nenačetl přeformátované mov na avi. To je problém. Přehrávač mi nepřehrál ani formát mp4. Nevím proč.Takže kdo mě chce poradit, tak tomu předem děkuji.

thomas6615

nepoužívej avi kontejner je zastaralý, kdekoliv bys použil avi použij raději mp4 nebo ještě lépe mkv. Ty mají stejně širokou podporu a přehraješ je kdekoliv, navíc narozdíl od avi nedělají takové problémy u variabilních datových toků kderé dnes u stramů jednoznačně převažují - u avi je máž rozsynchronizované jedna dvě.

dzonecek*
hodnocení

Dobrá, děkuji všem a diskuzi tím uzavírám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]