Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zesílení wifi

Od: vasekmasek odpovědí: 9 změna:

Zdravím, popíši moji situaci.

Zřídil jsem si dílnu na druhém konci dvora cca 50 metrů, ale wifi router tak jeho signál nedosáhne - spíš z důvodu že stěny jsou oplechované a když zajdu dovnitř tak nula.

Prosím poraďte mi jaké levné řešení by se pro mne hodilo, co jsem koukal na antény tak mají zakončení kebele na konektor RSMA a to fakt netuším jak připojím k notebooku.

Moje představa: na střechu dílny ve výšce cca 3 metry umístit anténu, která bude chytat signal od wifi reouteru na okně, ten signá lsvedu po kabelu do dílny kde bude kde už si klasickým kabelem s zobáčkem připojím notebook.

Děkuji za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

1x

Natáhl bych kabel. Jinak wifi je (na rozdíl třeba od rádia) obousměrné, takže nestačí jenom dostat signál od poskytovatele k notebooku, ale i od notebooku k poskytovateli.

hodnocení

0x

Myslim, že stačí do zásuvky v dílně prdnout wifi repeater a bude vystaráno.

myslím, že tento repítr nebude mít co repítovat...

Já bych řešil natažením 50m kabelu, který je relativně levný - v dílně dal druhý router napojený na ten první. Je toho plný bazoš - na dílnu stačí něco za pár korun. Přitom ztráta díky kabelu bude nulová.

feka
No a nebo připojit notebook přímo kabelem.

jardaa*
hodnocení

0x

Lze připojit na router externí anténu? Nejlépe směrovou, na frekvenci routeru. Jsou i návody na stavbu, např. quady. Aby na sebe viděly. Naklánět anténu. Za anténu odrážeč.
Lze na routeru zvýšit výkon?
Signál může byt rušen, na frekvenci jedou jiná hebla.
Adaptér, opakovač.
Lze i přes el. vedení.

gumid

Právě že na frekvenci nebo poblíž ní jedou jiná hebla, tak je řešením zvedat výkon? Už tak je vše zarušeno. Za mě druhý wifi router jakoopakovač a propojit kabelem nebo quady.

hodnocení

0x

Potřeboval jsem dostat signál do druhýho baráku, asi 200 metrů daleko. I když jsem dal router ven, signál nula.

Byl mě doporučen buď Mikrotik, nebo NanoStation. Měl jsem možnost zapůjčení Mikrotiku a nebylo to zdaleka ono. Tudíž jsem zakoupil za pár stokorun dva použité NanoStationy, zapojil, nakonfiguroval, do druhýho baráku dal další router a spokojenost převeliká. Všude signálu, kolik chci.

Tady by ani druhý router být nemusel, stačil by dát kabel z NanoStation přímo do noťasu.

vasekmasek
hodnocení

Díky všem za reakce, prověřím všechny možnosti, kabel by byl asi nejlepší, ale mám tady kus betonovou plochu tak nevím kam to uložit...

zaujala mne tato anténa Ubiquiti AirGrid M5 HP, 23dBi - je to řešení?

jurajjuraj*
hodnocení

0x

ja to natahnul po 220v zasuvkach , z dilny do baraku, fungovalo to normalne, doma sem na to pichl wifi a hotove

mall.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]