Nejste přihlášen/a.
Dobří lidé, prosím poraďte mi někdo, jak nastavit Windows 8 (10) tak, aby se chovaly jako Win7. Myslím tím to, aby se nastartovaly rovnou do pracovní plochy (namísto naprosto nesmyslné nabídky obdélníčků), měli nabídku Start a dalo se na plochu dát cokoli jako zástupce...např. Ovládací Panely a vůbec, dávalo nabídky pod pravým myšítkem. Moc děkuji za jakou koli radu. Michal
Moc a moc děkuji za každou radu, ale o Tabletu jsem nikde nenašel ani zmínku (když to má dotykáč a spodní díl jde překlopit až dozadu, takže to jako tablet jde použít). Přišel jsem na to, jak všechny ty barevné (pro mě nesmyslné) obdélníčky (jako jsou Finance, Počasí atd, atd) vymazat a nechal jsem tam jediný obdélníček PLOCHA, na který když kliknu, tak je to v normální ploše. Dokonce se mi někdy povidlo (ale nevím kde), že to do plochy po restartu naskočilo, ale po druhé se to už nepovidlo. Zároveň je veliký průser, že když chci např. přerozdělit HDD (ale i všech jiných funkcích) tak to vyžaduje heslo Administrátora, které pochopitelně neznám a jsem v pytli.S bídou se mi podařilo připojení tady k mojí hifi, ale k domácí skupině už ne. Poradil by mi prosím někdo, abych alespoň takto mojí paní uspokojil a dal jí to dohromady, a nahrál jí tam potřebné prohlížeče a základní programy. Moc a moc děkuji za jakou koli radu. Michal
Pro Win 8 nevím, nemá, neznám - a když jsem ještě byl na škole tak to byl námi nepodporovaný systém.
Win 10 mám na notebooku a od Win 7 se v zásadě liší pouze obrázky ikon. Po kliknutí na Start tam sice vyskočí pár barevných čtverečků, ale ty prostě ignoruju a nevšímám si jich.
Pokud by byl nějaký problém, tak by snad mohlo pomoct jít do ovládacích panelů a v záložce Systém / Režim tabletu to přehodit aby se pouštěl normální režim.
Moc děkuji za všechny rady. Pokročil jsem zase o kus dál a nějakým záhadným způsobem jsem zjistil, že mám WIN8, nikoli WIN8.1, ale jak to aktualizovat nechápu, všude to chce heslo ADMIN. Které neznám a nikdy se ho nedozvím. Zároveň se mi neznámým způsobem povedlo, že po startu mám po startu černou obrazovku s nějakýma květinama a jediným obdélníčkem POČITAČ, na který kdy kliknu, tak se mi zobrazí plocha. Nainstalovat tam ale z EXT HDD nic nejde, protože to má jen jeden USB a hub s myší a HDD to neutáhne. Když dám HDD přímo, tak to jde, ale ke všemu to chce zase to heslo ADMIN. Už jsem to obrečel, ale nevím, na co kliknout, aby se provedl Upgrade na Win 8.1 .....MOC PROSÍM: poraďte....nevím, jak Vám poděkovat. Michal
Heslo admina by měl znát ten kdo ten počítač instaloval. (můžete zkusit nechat prázdné, nebo zadat admin či administrator). Pokud heslo neseženete, tak jedině nainstalovat celý systém znovu - díky tomu budete vědět jaké heslo si tam zadáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.