Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ničí se tím sluchátka?

Od: freder odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtel bychj se zeptat jestli se mi ničí sluchátka když často používám nejvyšší možný bas a treble. Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

4x

Neničí, tak jako se neničí ani reproduktory. Každý měnič je schopen přenést jen to, na co byl zkonstruován. Vyšší nároky ignoruje. Zničit ho může jen příliš vysoké vybuzení (hlasitost).

karel556*
hodnocení

3x

sluchátka se tím neničí, ale ničí se tvoje slechy*smich*

figurek*
hodnocení

2x

jj, tak toto jsem dělával taky. Aby hudba dobře zvučela, utlumí se středy a basy a výšky se pustí naplno.

Jenže časem se objeví problém, kterému lékaři říkají změna prahu citlivosti. Rachot se stane normou a ty ho prostě přestáváš vnímat. Můžu ti říct, že jsem vyrostl poblíž vojenského letiště a rámus Migů a bitevníků SU25 se mi časem změnily v takové jakési pokřivené ticho. Kdo to nezná, ten možná neuvěří, ale je to tak. Neslyšel jsem stíhačku letící na plný plyn, protože moje uši ji prostě neposlouchaly.

No a příliš hlasitá hudba s tebou udělá to samé. Přezvučené basy a výšky ti mozek postupně sám od sebe utlumí a ty svoji hudbu neuslyšíš tak, jak byla nahraná a jak má znít.

Sluchátka si nezničíš, ale posuneš si práh citlivosti tvého sluchu. To je ten hlavní důvod, proč se hudba nemá pouštět příliš nahlas.

jardaa*
hodnocení

1x

Vytahá se membrána.

vernon
U aspoň trochu kvalitních sluchátek nevytahá.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Ničí a co jako? Nic není věčné. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]