Nejste přihlášen/a.
Můj bratr byl na mém notebooku Lenovo T420.
Koukal se na videa na YouTube (byl jsem celou dobu za ním). Rozlil omylem pití na stůl a najednou se vypnul notebook a už se nezapnul.
Domníval jsem se, že to nalil do něj.
Ale notebook byl kompletně suchý.
Nechápu tu spojitost, že zrovna v tu chvíli se stalo tohle, ale vážně byl nedotčený.
Už nešel zapnout.
Rozebral jsem ho, abych ho viděl zevnitř, v pořádku. Zapojil jsem ho, zapnul ho a světýlko pod tlačítkem zapnutí probliklo,zhaslo. Pak se rozsvítilo a začalo blikat. Obrazovka nic. Z notebooku se ozýval takový zvláštní zvuk, takové to "pískání".
Je možné, že už odešel? Pár let už ho mám. Ale staral jsem se o něj a byl to "držák"
Nevíte, co způsobuje to, že se nemůže spustit?
Nedávno jsem měnil HDD za SSD,aspoň před 3 týdny.
Moc děkuji, omlouvám se za delší psaní "o ničem", chtěl jsem to co nejvíce nastínit.
0x
prostě do něj nateklo odtokovými otvory na spodu NB. Zkuste ho nechat vyschnout to že je nahoře suchý ještě neznamená že je suchý uvnitř.Hodně ětěatí, právě z něj píěi.
0x
můžete zkusit dát ho třeba do polštáře prázného a takto zavřít do krabice s rýží, ta vytáhne lhkost
0x
na vyschnutí "rýže" nepomůže - lidi proberte se... Když tam něco nateče, ten bordel, co tam za roky je, to se zapeče do vodivého spoje a zničí desku. Tedy pokud to nerozeberete a nevysušíte řádně komplet !
Pokusy zapnout NTB bez vyčištění znamenají zaslání tohoto kusu do křemíkového nebe.
doplněno 07.09.19 20:06:
To, že to vyplo a nešlo zapnout není způsobeno CMOS - nyní máte zřejmě resetovaný BIOS na původní verzi, třeba kvůli zkratu (přeci jen kapka kapla...). Baterie CMOS je kulatá 3V na desce - udržuje nastavení BIOS v určité verzi a k tomu i čas.
Při nové demontáži se mrkněte pořádně na případné nežádoucí "mechy" na desce. Může to vypadat jako plíseň nebo zoxidované spoje. Vše očistěte štětečkem třeba s kapkou alpy ...
CMOS vydrží i 10 let, ale můžete ji vyměnit. Pokud se rozjede, doporučím mít stáhnutý nejnovější BIOS a flešnout ho hned ze startu.
Rozebral jsem ho, abych ho viděl zevnitř, v pořádku. Zapojil jsem ho, zapnul ho a - no a nic, takže ono složení po rozborce bylo chybné, protože bylo vše ostatní OK.
Pod ruce vám nikdo nevidí - není logičtější odpověď než že jste něco pokazil.
vidím - že to prdlo zrovna v momentě vylití - proto ten důvod na 99% může být zkrat... ale i nemusí
Aktuální stav odpovídá odpálení elektroniky - zkrat ať už díky vodě nebo díky přehřátí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.