Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Program - zapíše čísla z obrázků do souboru

Od: elisa24® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, nevíte prosím jak zapsat čísla z obrázku do souboru na linuxu? Zkoušela jsem psát něco takového v pythonu, ale nemám nainstalovaný tesseract a rozbitou instalaci v pc (potřebuje celý přeinstalovat, ale nechce se mi teď do toho zasahovat, protože ho potřebuju). Něco jednoduchého - ne online, co by se třeba spouštělo bashem? Děkuji

Program - zapíše čísla z obrázků do souboru

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud nemáte nainstalovaný žádný OCR software (zmíněný tesseract) tak se vám nic napsat ani nepovede. Další open source OCR programy jsou např :

OCRopus - linuxlinks.com/...

Cuneiform - linuxlinks.com/...

Lios - linuxlinks.com/...

OCRFeeder - linuxlinks.com/...

GOCR - linuxlinks.com/...

hodnocení

Děkuji. Dostala jsem takový error, tak to asi nenaistaluju nic

gcc -g -O2 -I../include -DHAVE_CONFIG_H -c -o progress.o progress.c
gcc -g -O2 -I../include -DHAVE_CONFIG_H -c -o job.o job.c
gcc -g -O2 -I../include -DHAVE_CONFIG_H -c -o gocr.o gocr.c
# make it conform to ld --as-needed
#gcc -o gocr -lm gocr.o ./libPgm2asc.a
gcc -o gocr -lm gocr.o pgm2asc.o box.o database.o detect.o barcode.o lines.o list.o ocr0.o ocr0n.o ocr1.o otsu.o output.o pixel.o unicode.o remove.o pnm.o pcx.o progress.o job.o
# if test -r gocr; then cp gocr ../bin; fi
#/usr/bin/install -c -d /usr/local/bin /usr/local /usr/local
/usr/bin/install -c -d /usr/local/bin
/usr/bin/install -c gocr /usr/local/bin
/usr/bin/install: cannot create regular file /usr/local/bin/gocr: Permission denied
Makefile:112: recipe for target install failed
make[1]: *** [install] Error 1
make[1]: Leaving directory /media/oem/DATADISK/gocr-0.50/src
Makefile:106: recipe for target install failed
make: *** [install] Error 2

zkuste zvýšit si práva (Permission denied) : sudo make install

hodnocení

Děkuji a ak je prosím ten nejzákladnější příkaz: obrázek .png do .txt?

Zkoušela jsem "gocr -i 4.png -u string"

hodnocení

A

gocr -i 4.png -o out

to dalo error

sh: 1: pngtopnm: not found ERROR pnm.c L328: unexpected EOF

hodnocení

Zkusila jsem:

sudo apt-get install netpbm

to dalo:

Načítají se seznamy balíků... Hotovo Vytváří se strom závislostí Načítají se stavové informace... Hotovo Pro opravení můžete spustit "apt --fix-broken install". Následující balíky mají nesplněné závislosti: libgstreamer-gl1.0-0 : Závisí na: libgstreamer1.0-0 (>= 1.14.5) ale 1.14.1-1~ubuntu18.04.1 se bude instalovat libwebkit2gtk-4.0-37 : Závisí na: libjavascriptcoregtk-4.0-18 (= 2.24.2-0ubuntu0.18.04.1) ale 2.22.4-0ubuntu0.18.04.1 se bude instalovat netpbm : Závisí na: libnetpbm10 (= 2:10.0-15.3build1) ale nebude se instalovat E: Nesplněné závislosti. Zkuste spustit "apt --fix-broken install" bez balíků (nebo navrhněte řešení).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]