Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte prosím jak zapsat čísla z obrázku do souboru na linuxu? Zkoušela jsem psát něco takového v pythonu, ale nemám nainstalovaný tesseract a rozbitou instalaci v pc (potřebuje celý přeinstalovat, ale nechce se mi teď do toho zasahovat, protože ho potřebuju). Něco jednoduchého - ne online, co by se třeba spouštělo bashem? Děkuji
Pokud nemáte nainstalovaný žádný OCR software (zmíněný tesseract) tak se vám nic napsat ani nepovede. Další open source OCR programy jsou např :
OCRopus - linuxlinks.com/...
Cuneiform - linuxlinks.com/...
Lios - linuxlinks.com/...
OCRFeeder - linuxlinks.com/...
GOCR - linuxlinks.com/...
Děkuji. Dostala jsem takový error, tak to asi nenaistaluju nic
gcc -g -O2 -I../include -DHAVE_CONFIG_H -c -o progress.o progress.c
gcc -g -O2 -I../include -DHAVE_CONFIG_H -c -o job.o job.c
gcc -g -O2 -I../include -DHAVE_CONFIG_H -c -o gocr.o gocr.c
# make it conform to ld --as-needed
#gcc -o gocr -lm gocr.o ./libPgm2asc.a
gcc -o gocr -lm gocr.o pgm2asc.o box.o database.o detect.o barcode.o lines.o list.o ocr0.o ocr0n.o ocr1.o otsu.o output.o pixel.o unicode.o remove.o pnm.o pcx.o progress.o job.o
# if test -r gocr; then cp gocr ../bin; fi
#/usr/bin/install -c -d /usr/local/bin /usr/local /usr/local
/usr/bin/install -c -d /usr/local/bin
/usr/bin/install -c gocr /usr/local/bin
/usr/bin/install: cannot create regular file /usr/local/bin/gocr: Permission denied
Makefile:112: recipe for target install failed
make[1]: *** [install] Error 1
make[1]: Leaving directory /media/oem/DATADISK/gocr-0.50/src
Makefile:106: recipe for target install failed
make: *** [install] Error 2
Děkuji a ak je prosím ten nejzákladnější příkaz: obrázek .png do .txt?
Zkoušela jsem "gocr -i 4.png -u string"
Zkusila jsem:
sudo apt-get install netpbm
to dalo:
Načítají se seznamy balíků... Hotovo Vytváří se strom závislostí Načítají se stavové informace... Hotovo Pro opravení můžete spustit "apt --fix-broken install". Následující balíky mají nesplněné závislosti: libgstreamer-gl1.0-0 : Závisí na: libgstreamer1.0-0 (>= 1.14.5) ale 1.14.1-1~ubuntu18.04.1 se bude instalovat libwebkit2gtk-4.0-37 : Závisí na: libjavascriptcoregtk-4.0-18 (= 2.24.2-0ubuntu0.18.04.1) ale 2.22.4-0ubuntu0.18.04.1 se bude instalovat netpbm : Závisí na: libnetpbm10 (= 2:10.0-15.3build1) ale nebude se instalovat E: Nesplněné závislosti. Zkuste spustit "apt --fix-broken install" bez balíků (nebo navrhněte řešení).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.