Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamera Panasonic NV-GS90

Od: tony* odpovědí: 1 změna:

Čau čau. Pořídil jse si kameru Panasonic NV-GS90. Natočil jsem na pásku asi 60min. a stáhl jsem to do notebuku do programu Pinnacle a zestřihal. Chtěl jsem to vypálit na dvd, ale nepovedlo se. Ta 60min. nahrávka má totiž 13GB což nechápu. Potřebuji poradit jak to dostanu na dvd. Zatim dík.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

záleží na tom, v jakém formátu je to video uložené...
" Při nahrávání videa je největším problémem objem dat. Pro plné rozlišení PAL 768x576 bodů, barevné hloubce 16 bitů a 25 snímcích za vteřinu dostáváme tok dat 22MB/s. Tento objem dokáží přenést pouze nejnovější hardisky s 10 000 otáčkami za vteřinu. Pokud bychom v této kvalitě chtěli nahrát celovečerní film v délce 100 minut, zabere nám na disku 132GB. Ještě jsem takový disk neviděl, takže tato možnost spadá pouze do diskových polí RAID. Cenově je to pro většinu lidí (kromě Billa Gatese a spol.) nedostupné. Toto jen na úvod pro představu, proč se používají video kodeky. "

toto jsem stáhl z tvfreak.cz/... kde je pěkně vysvětlené a popsané, jaké jsou video formáty, doporučuji prostudovat. Potom zjistit, jaký formát točí kamera, a v jakém se dá uložit zpracované video z Pinnacle. někdy i za cenu kvality, bohužel...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]