Nejste přihlášen/a.
Obrázky jsou stejné, pokud chceš ale změnit zobrazování a řazení, klikni nahoře na tlačítko Zobrazení a tam si nastav co potřebuješ.
Co to bylo za starší verzi? Neměl jste ji nějak poladěnou?...V podstatě se dá říci, že Váš problém neumím nasimulovat a tedy ani vyřešit. Hrál jsem si teď s tím poměrně dlouho a v žádné starší verzi windows 10 jsem na toto zobrazení (zplácnutí ikony) nepřišel. Protože normální chování je, že všechny náhledy ikon jsou stejně vysoké a čtvercové...a buď je uvnitř náhled filmu 4:3 a je to jakžtakž přes celou ikonu, nebo máte video 16:10 a náhled filmu je pak s odsazením, aneb to, co vám vadí... ale toho se nezbavíte, to je prostě standartní chování náhledů. Kdybyste ořízl film na dejme tomu 1cm pruh, tak se Vám náhled ikony zobrazila opět čtvercová ikona, ale dole s milimetrovým proužečkem. Podle náhledů "ikony" to vypadá jako výchozí program "Filmy a TV pořady" ...ALE !, ten měl v minulé verzi 1809 ikonu A4ky s filmařskou klapkou, jejíž výška ikony je stejně vysoká jako třeba ikona souboru ... bílá A4ka (viz titulky) nebo jako složka (adresář) neboli žluté kancelářské složky...proto říkám, že Váš problém neumím nasimulovat a tedy ani vyřešit.
PS: pokud si nastavíte výchozí program např. VLC tak se driv náhledy ikon zmenily na ikonu programu. Nyní v 1903 se náhled videa nezmění, jen se změní pidi ikonka na ikoně více viz obr...
No normálně se Vám to právě nezobrazovalo to jsem se snažil vysvětlit v tom elaborátu, co jsem psal nahoře. Normálně se to toiž zobrazuje právě takto...a ověřoval jsem si to dnes opět na několika starších verzích win10. Pokud Vám to nějaká verze dělala, tak řekněte která. Všechny ikony mají stejný čtvercový podklad a jsou zarovnány do mřížky. Náhled souboru je potom odvíjen od toho, co soubor obsahuje. Pokud je to film 4:3 tak ten se zobrazí bez odsazení, protože je to skoro čtverec. Pokud je to film 16:9, tak tam prostě musí být mezera - geometricky nelze obdélník nacpat do čverce bez okrajů ... To je vidět i u vašeho náhledu...Titanic máte 4:3 a tím pádem je náhled vyšší, V zajetí démonů je 16:9 a je proto náhled nižší...ale OBA náhledy , když je označíte, jsou na modrém podkladu...čtvercovém.
Vrátit se k předchozí verzi lze -> klik na Start -> začít psát obnovení -> spustit vyhledaný program Možnosti obnovení -> kliknout na tlačítko "Spustit" v sekci Vrátit se k předchozí verzi Windows 10
pozor ! přechod je povolen pouze pokud jste nesmazal z disku adresář Windows.old , který zabírá xxx giga.
Ale jak říkám... standartní chování je právě to co máte nyní. Windows 10 byly zezačátku různě rozhašené, vycházelo milion aktualizací. Možná jste právě vy měl nějakou prehistorickou verzi, která se vám aktualizací opravila. Bohužel jste si podle mého zvykl na chybu, kterou opravili.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.