Nejste přihlášen/a.
Ahoj mám se bát, při bouřce se náhle sám od sebe vypl počítač a přeslaa jít wifi.
Pozor v téhle chvili se kdejaký expert pousměje a řekne tak asi logicky se vypl proud v celém domě, ale ono ne zkontroloval jsem světla i baterka se dobíjela vše jelo jenom počítač a wifi přestali fungovat.
Nyní již je po bouřce počítači trvalo maličko déle nastartovat asi 3x déle a i ta wifi naběhla mám se ale bát, nemohlo se něco poškodit, nebo ty novější PC mají v sobě zabudovanou pojistku a sami se hned vypnou?
Já se pousměji a řeknu, že se sice nevypnul proud v celém domě, ale došlo k zakolísání napětí v přenosové soustavě a kvůli tomu se to vyplo.
Pokud tomu chcete předejít, kupte si UPS.
Poškodit se teoreticky něco mohlo, ale naštěstí k tomu nedošlo. Počítač nabíhal pomaleji proto, že se systém musel vyrovnat s neočekávaným a nekorektním vypnutím.
Přidám zkušenost z posledních dnů. Taky bouřka, PC vypnuto softwarově, internet ADSL. A výsledek? Poškozený ADSL router, zdroj počítače i základní deska. Oprava cca 4 0000,-Kč, starší typ PC. Přišlo to po venkovním telefonním vedení...ponaučení - vytáhnout ze zásuvky obě vedení...hlavně před bouřkou. Takže jste dopadl velmi dobře
jj taky mi kdysi odpráskl modem notebook... a v minulé práci si pamatuju, to bylo ještě na tenkém ethernetu (BNC koaxialni sit) když byla bouřka a prásklo to do střechy, tak ikdyž jsme měli hromosvody, tak to asi prásklo do radiového pojítka, protože to odprásklo tehdy asi 6 HUBů, 2 switche, router i ten radiospoj
agraelos jasně 4000,- překlep; a to jsem to kontroloval před odesláním;
přepěťové ochrany na venkovním telefonním vedení jsou, ale přímý úder je prevít...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.