Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Při bouřce se vypl počítač proč?

Od: petr788 odpovědí: 12 změna:

Ahoj mám se bát, při bouřce se náhle sám od sebe vypl počítač a přeslaa jít wifi.

Pozor v téhle chvili se kdejaký expert pousměje a řekne tak asi logicky se vypl proud v celém domě, ale ono ne zkontroloval jsem světla i baterka se dobíjela vše jelo jenom počítač a wifi přestali fungovat.

Nyní již je po bouřce počítači trvalo maličko déle nastartovat asi 3x déle a i ta wifi naběhla mám se ale bát, nemohlo se něco poškodit, nebo ty novější PC mají v sobě zabudovanou pojistku a sami se hned vypnou?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Došlo ke krátkodobému výpadku napájení. Prosté a při bouřce časté.

hodnocení

4x

Já se pousměji a řeknu, že se sice nevypnul proud v celém domě, ale došlo k zakolísání napětí v přenosové soustavě a kvůli tomu se to vyplo.

Pokud tomu chcete předejít, kupte si UPS.

Poškodit se teoreticky něco mohlo, ale naštěstí k tomu nedošlo. Počítač nabíhal pomaleji proto, že se systém musel vyrovnat s neočekávaným a nekorektním vypnutím.

bourka
hodnocení

0x

Příště to tak dobře nemusí dopadnout. Máte ponaučení, že jistější je v té době vypnout počítač nebo jinak zabezpěčit.

agraelos*

Doporučil bych nějakou přepěťovou ochranu.

Nejjistější zabezpečení počítače je záloha a/nebo bitová kopie.

agraelos*

Dneska se mi když tak stalo něco podobnýho taky, když sem měl PC v režimu spánku a naštěstí snad dobrý.

hodnocení

0x

Přidám zkušenost z posledních dnů. Taky bouřka, PC vypnuto softwarově, internet ADSL. A výsledek? Poškozený ADSL router, zdroj počítače i základní deska. Oprava cca 4 0000,-Kč, starší typ PC. Přišlo to po venkovním telefonním vedení...ponaučení - vytáhnout ze zásuvky obě vedení...hlavně před bouřkou. Takže jste dopadl velmi dobře

agraelos*

Díky za zkušenost. Akorát 40 000,- nebo 4 000 Kč?

Nebo si koupit přepěťovou ochranu, která umí i síťový kabel.

jj taky mi kdysi odpráskl modem notebook... a v minulé práci si pamatuju, to bylo ještě na tenkém ethernetu (BNC koaxialni sit) když byla bouřka a prásklo to do střechy, tak ikdyž jsme měli hromosvody, tak to asi prásklo do radiového pojítka, protože to odprásklo tehdy asi 6 HUBů, 2 switche, router i ten radiospoj :)

agraelos jasně 4000,- překlep; a to jsem to kontroloval před odesláním;

přepěťové ochrany na venkovním telefonním vedení jsou, ale přímý úder je prevít...

agraelos*

V pohodě. Mimochodem, včera shodou okolností, sice se to netýká bouřky, zjevně králík překousal prodlužovák + napájecí kabel k PC a odpálilo to obrazovku, avšak hlavně, že se mu nic nestalo. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]