Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tělo ntb ze dřeva

Od: hansy odpovědí: 11 změna:

Zdravim, po par letech plasty krehnou a napada me, predelat komponenty do drevenyho obalu. Na netu jsem našel pár příkladů , že to evidentně jde. Pc casu jsem videl o dost nic než ntb..
Jaký zásady by člověk měl dodržet, když by se do toho pustil? Jsem spíš z tý dřevěný, než elektro strany
Problém bude teplota, mohla by stačit nějaká folie na odizolování a odvedení horka tam, kam jit má? Proste aby se zabranilo kontaktu se dřevem. Třeba alobal, pak vas navic nedostanou, takze win-win
Možná basic (kovovej?) rost, co by nesl soucastky, aby mohl vzuch kolem? Mohl by taky pomoct odvest teplo (pasta?) k zebrovani a ven..
Premyslim jak vymyslet telo - rozmery a rozlozeni, aby se dosahlo nejlepsiho odvodu vzduchu, klidne pridat 1-2 vetraky. To by byla asi fyzika na dyl.. pokud k tomu mate nejakou literaturu, poznatky, programy na vypocet, bylo by to super..
Mam integru i normalni grafiku, takze o to hur..
Casto premyslim, ze je to nesmysl a z hlediska fyziky to nebude fungovat, ale kdyz casto vidim zabudovany desktopy ve stolech, jeste utesneny sklem, si rikam, ze to jit musi. Jen bude tezsi vymyslet jak, kdyz jde o mnohem mensi prostor/objem vzduchu
Nedelal jste nekdo neco podobneho? Jen mi někdo řeknete, že to jde
Nereste jak to bude pracny, jestli se to vyplati nebo ne, jestli to bude osklivy, nebo nekompaktni ( když to nebude mit metr x metr)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

1x
Hlavně si uvědomte, že vymýšlíte už tisíckrát vymyšlené.
Notebook je co? Je to odlehčená verze stolního počítače, která je v primárním případě co nejlehčí, nejskladnější, při ještě akceptovatelném výkonu za nejnižší možnou cenu. A vy místo nejlehčího a nejlépe tvarovatelného plastu chcete dávat dřevo.
Nosí snad někdo ještě na výlet dřeváky?
Váš nápad by se mohl využít maximálně jako designový výstřelek, pro bohatší, kteří před funkčností upřednostňují neobvyklost. Takže využití dražších materiálů, pěkné struktury dřeva bez kazů. Praktický smysl ale nemá.

Notebook zejména je spotřební materiál... A zbyde po něm jenom dřevěná bedna...

Škoda práce a energie...

72mona3*

Dřeváky se možná běžně nenosí (snad jen ve Volarech při pochodu), ale náramkové hodinky ze dřeva ano ;)

Mně se to líbí. Nemusí být všechno na světě jen k užitku. Se mnou si to jistě myslí nejméně polovina lidstva *smich*.

vilik*
Amper, je otázkou, jestli byste byl ochotný připlatit za dřevěné tělo. A s vámi polovina lidstva. Vidím to na reproduktorech, které mají přece jen mnohem delší životní cyklus. Většina volí levné plasty, zbytek výrobků je z překližky.
Simona, neznám nikoho, kdo nosí dřevěné hodinky. Plast a kov zřejmě vede. Viděl jsem článek o výrobci dřevěných erotických pomůcek. Proč je nedělá sériově? Kolik promile žen si takový výrobek za ty peníze koupí? A přitom by jej mohly na rozdíl od za pár let nedostačujícího notebooku používat celý zbytek života.
72mona3*

Vílíku, dřevo je vysoce estetický materiál, je škoda ho schovávat do šuplíku (viz erot. pomůcky) a znáte někoho, kdo si je vystavuje? :-P

Dřevěné hodinky má přítel kolegyně.

hansy
hodnocení

Tady ale nikdo nic nechce dělat seriove, na něčem vydělat, nebo to mít z krku za 5 minut (jako koupi novýho ntb).
Je mu 8 let a je mi jedno, jestli doslouží měsíc po tom, co to tělo dodělam. Zbytečný je teda cokoliv zkoušet, nebo se učit. Když po nás zbyde taky jen dřevěná bedna. Prosím neřešte motivací druhých, sdílím názor co amper. Lidi si kupují věci z plastu, protože je to evidentně levnější varianta, snazší na výrobu a tím dostupnější. Znamená to, že to je jediná varianta? Že něco dělá většina, neznamená, že to je jediný správný řešení. Spousta lidí nosí dřevěný hodinky, peněženky, motýlky.. Za dřevěný tělo si nemyslim, že by si někdo chtěl připlatit, kov vypadá asi luxusněji a je s tím mín práce. Ale ještě jednou, tady prooha nikdo nejde dělat byznys na dřevěných ntb. Odešlo tělo z plastu, se dřevem (jako jediným materiálem) umím. A chci umět líp. Třeba se výlsdek povede,třeba ne a poletí to do kamen. Pro mě to ztracený čas, námaha ani peníze nebudou. Pro vás taky ne, protože to evidentně dělat nebudete. Jestli to bude vážit místo 5kg 10, je mi jedno, možná to unesu i tak. Já vím, kdo by si to koupil? Nikdo hádám. Proto říkám znova, že tu nejdu dělat byznys, ale něco zkusit. Díky a z mojí strany konec vysvětlování a OT ;)

hodnocení

0x

To, co je na Vašem odkazu je nějaký poskládaný bastl, ale dřevěné kryty na NTB se dělají - jezdil jsem k jednomu zahraničnímu zákazníkovi, který to valil na CNC. Dělal to hlavně z exotických dřev, žádný alobal jsem tam neviděl. Jenže - jak sám zákazník říkal - to jsou notebooky na předvádění se ( Hele, na co mám love ! ) ne na práci. Takže to asi nebyl nějaký hypervýkonný stroj.

hansy
hodnocení

Kryty - obaly? Nebo přímo tělo/víko?

hansy
hodnocení

No,

děkuju za odpovědi na to, co jsem se vubec neptal :D
Tak ještě jednou, Nereste jak to bude pracny, jestli se to vyplati nebo ne, jestli to bude osklivy, nebo nekompaktni
Dekuju za prispevky k veci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]