Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chybné nainstalování Linuxu zničilo Windows

Od: cube456789* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Chtěl jsem si nainstalovat Linux Ubuntu 18.04.3 LTS , už jsem to udělal v pohodě na jednom počítači (asi před 10 měsíci), tak jsem myslel že to bude jednoduché i na tomhle, neměl jsem nikde volnou flešku na nainstalování linuxu, tak jsem si našel na youtube návod jak nainstalovat linux bez usb, fungovalo to perfektně, při instalaci do oddílů jsem nějak špatně vybral oddíl, ale fungoval to... ovšem asi po 10 sekundách to napsalo chyba... blablabla... tak jsem kliknul na OK (jediné tlačítko co tam bylo), ale nic se nestalo... tak jsem na něj klikal a klikal pak jsem zkoušel zavřít instalační program a nešlo to :( nakonec jsem prostě restartoval pc a spustil jsem windows, ale napsal že dělá nějakou opravu chyb, zkoušel jsem to opravit (vyzkoušel jsem úplně všechny možnosti opravy windows), ale nic, takže teda musím být na Ubuntu Live :/. Nevíte jak opravit Windows aby zase fungoval? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Jistě jsi udělal před instalací zálohu Windows. Nejlépe nějaký obraz disku, aby v případě velkého problému jsi mohl nahrát zpátky to co jsi tam měl. Takže použij zálohu a máš to jako před nepovedenou instalací.
Pokud jsi to neudělal, což nechápu, když se hrabeš v systémovém disku, tak začni novou instalaci Windows a pak Linuxu.

fran56ris*
hodnocení

3x

W 10 si u někoho stáhni na flešku a nainstaluj. U desítek je jednoduché, proto se dají doporučit pro experimentátory.

cube456789*

Děkuji za odpověď, takhle to pravděpodobně udělám

hodnocení

3x

Nooo chceš poradit, ale nemám tu fakta. Jak jsi instaloval linux? Tedy odkud? Trochu popiš ten začátek po výběr disku. Hádám, že sis možná sáhnul na disk s win a proto se snaží o opravdu...

cube456789*

Ano, nainstaloval jsem linux na disk s windowsem a nějaké soubory se přepsali (v system32)

hodnocení

1x
Linux se ptá jestli chceš instalovat vedle windows nebo widle přepsat. Zaleží na cos bez rozmyslu kliknul. Jestli z live verze vidíš puvodní soubory, máš pouze vadný Grub. Běž na forum ubuntu a najdi si postup jak grub opravit. Oni ti poradí líp jak takyodborníci kteří ti radí spustit instslaci windows. Tim bys o všechna data na disku přišel.
Jo jenze na to aby naistaloval linux k win tak musi mit neco volneho na disku. A sam uz napsal ze si prepsal disk s win.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]