Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Data v chytrémmobilu

Od: marinkamarie® odpovědí: 7 změna:

Po letech dobrých služeb mého mobilu Nokia,jsem si už musela pořídit tak zvaný"chytrý" mobil.Už jsem se ním naučila zacházet,jen bych potřebovala vysvětlit,jak je to s těmi daty.Vím,že když jsem na wifi,tak je nečerpám.Tak jestli se mnou placená nevyčerpaná data nějak převádí.Omlouvám se jsem v tomto naprostý laik*ee*,ale chci mít jasno.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Data máte v závislosti na smlouvě či dalších možnostech domluvených s operátorem, který vám poskytuje možnost volání, případně dodává data.

Někdo má data zakázána nebo je prostě neplatí - předplacená karta, paušál s omezením... Někdo má data pro případ potřeby - třeba já 100MB za 49,-kč na měsíc. Pokud nevyčerpám, mám smolíka, platí se za aktivaci měsíčního balíčku.

Někomu se převádí volné minuty z minulého měsíce, ale jestli i nevyčerpaná data, to tedy netuším.

Takže dotaz je jasný, ale na špatném místě - tažte se svého operátora.

Doporučení: nechte si zablokovat aktualizace z datového připojení - mohlo by se stát, že za jeden den bez vašeho vědomí vyčerpáte všechno. Pokud máte možnost automatického obnovení dalších dat za poplatek, také toto si zablokujte.

17.08.19 23:04
hodnocení

Děkuji.:)

mat*
hodnocení

0x
Můžu se zeptat jak je velký Váš datový balíček?
18.08.19 12:14
hodnocení

500 mb

mat*
Tak to v tom případě chápu proč to řešíte.

@mat - stačí dvě tři aktualizace systému a aplikací a data jsou fuč... nebo si stáhnout kino...

Soused vyrazil na výlet, tři děti v autě zapnuly telefony - do dvou hodin cesty měl vyčerpáno 1GB dat.

hodnocení

0x
Vetsina chytrych telefonu uz varuje pred stahovanim velkych dat skrze mobilni data. Sam toto neresim, ale kdybych si potreboval hlidat data, tak bych nejdrive nastavil v telefonu (kazdy to ma jinak, nelze poradit konkretne) ze system bude pro aktualizace pouzivat jenom wifi. Mam pocit, ze v tovarnim nastaveni je to pres gsm i wifi. Pak bych nastavil datovy plan, kdybych nahodou zapomnel a nekdy neco tahal pres data. No a nakonec si hlidal vypinani mobilnich dat i tam, kde je wifi. Mobil si ma vybrat rychlejsi cestu, coz v dobe LTE uz DSL linka pres wifi muze byt pomalejsi.
Prevod dat sdeli operator. Nekdo prevadi jen volne minuty, nekdo mozna i data, netusim ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]