Ahoj. Nevim, co si o nasledujicim chovani myslet: Nechť existuje UTP kabel s funkcnim pripojenim k internetu, wifi router tenda ac1200 (stari asi 2mesice) a desktop pc. utp pripojeno do router wan, wifi ok. kabel z routeru lan do pc lan - internet nefunkcni - zluty vykricnik, hlaseni o nezname siti - vyzkouseny vsechny lan porty. router nelze ani konfigurovat pres lan rozhrani - prohlizec hlasi nefunkcni internet - router je po resetu - konfiguracni adresa je ok - tendawifi.com nebo 192.168.0.1. ipv4 je nastaven take v poradku. utp primo do pc lan = neustálé stridani ikony “žluty vykřičnik” versus “červeny křižek” v nepravidelnych intervalech, cca 2-4sekundy. Drivery Realtek Win10 se tvari v poradku, vyzkousen i reinstall. RJ45 pc sviti zelene a blika oranz. V biosu je lan povolen. Ping na branu failed. Minuly tyden vse ok. Je KO router lan? I have no fckng idea! Dik za tipy... Bart
Hmmm...router je po resetu a internet běhá? Co si představit pod pojmem wifi OK. Jak na vyresetovaném routeru přes wifi funguje internet? Vykřičník je jasný pokud není nastavený WAN (nebo nedává ISP adresu přes DHCP). Tohle nechápu:
router nelze ani konfigurovat pres lan rozhrani - prohlizec hlasi nefunkcni internet - router je po resetu - konfiguracni adresa je ok - tendawifi.com nebo 192.168.0.1. ipv4 je nastaven take v poradku.
Na jednu stranu píšeš, že výchozí adresa je v pořádku a na druhou stranu, že nejde konfigurovat?
Tak jinak. Router po resetu, dostaneš přes LAN IP? Dostaneš se na výchozí IP? Přihlásíš se do routeru?
Nereste wifi ok, protoze to je funkce routeru a wifi bude ok vzdy, kdyz ji zapnete nezavisle na tom, zda zapojite internet do wan ci ne. Nereste ani nefunkcni internet, protoze pokud si nepingnete na branu (coz je vas router) tak je problem mezi routerem a pc a nereste nic okolo... Pokud byl router restartovan a nemuzete se na nej dostat, muze to byt tim, ze byl router specialne nastaven a ze mate nastavenou IP adresu staticky, nikoliv z DHCP routeru a proto ted na nej nevidite. Jak je nastaven IPv4 protokol? Ps: A funkcni kabel s internetem jste poznal jak?
Kabel s internetem funguje na laptopu. Wifi ok znamena, ze internet pres WAN funguje. Nemuzu se dostat na router. ipv4 je nastaveny na automat. DHCP zrejme nedava IP. Zkousel jsem vycistit winsock kalatog, restart sluzby DHCP a stale nefunkcni. Ping na localhost funguje. Vypnul jsem Defender, firewall...uz vazne nevim. Zadny virus. Na router se z jineho pc dostanu v poradku.
Nedostaneš IP, tím pádem první věc co bych zkusil (mimo restartu DHCP, což je asi tvůj router) tak bych dal IP napevno z rozsahu. který používáš a bránu a DNS dáš ip routeru. Pokud nepoužíváš IPv6 tak ho vypni i na routeru
to mě taky napadlo, ale když jiné kompy IP z DHCPka dostanou, tak bych viděl problém spíš v síťovce, nebo spíš jejíma ovladačema. Doporučil bych vyzkoušet nějaké LiveOS a vyzkoušet např pod Linuxem.
Ja vim Yakube, mohla by to být síťovka (hw nebo sw), ale šlo mi o ten test jestli to vůbec pojede takto. Měl jsem před lety u rodičů adsl router od YZyxelu a ten se choval taky záhadně - měl problémy s dhcp a často někomu nějakou nedal.
Podle mého názoru nemáte vůbec v počítači nainstalovaný router a proto ho ani nemůžete otevřít a nainstalovat vše potřebné pro příjem internetu.Každý router se otevírá na základě svého hesla a klíče a po otevření v počítači musíte do něj zadat všechny přihlašovací ůdaje které vám poskytl ten od koho máte internet,vím že to néní jednoduchá zaležitost,ale jinak si můžete ten váš router strčit za rámeček,nebot je vám k ničemu,tak jako tyhle vaše nesmyslné ůdaje.Zásadně jej musíte mít nainstalovaný v počítači a na základě hesla a klíče i otevřený pro vypsání včech důležitých ůdajů pro příjem internetu.
itbart*
Děkuji za názor - přeji Vám, jako samoukovi, rychlý pokrok směrem kupředu! Zbývá mi test nové instalace Win10, tak jsem zvědavý.
re4zon
Samouku, trollit se musi umet, tohle moc nikoho nenachyta...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.