Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou má spotřebu router?

Od: pavel233 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mě jakou spotřebu má router k PC, nevíte někdo?

A mohu pokaždé router i odpojovat z napájení, když vypnu PC a nebudu na něm?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Řekl bych tak kolem 10 W.

hodnocení

1x

Akorát počítej že se nějakou dobu inicializuje (hlavně pokud by to byl adsl router) takže po zapnutí ti pujde net řekněme do 1-2 minut. Akorát bych ho nezapínal několikrát za den- nezapomeň že inicializace bere nejvíce ;)

P.S. nedávno jsem jeden router měřil a měl dokonce 5-6W v provozu- nádhera

Když vezmeme 5W, tak za rok nepřetržitého provozu to bude kolem 200 Kč.

hodnocení

1x

Právě jsem změřil příkon D-Link DI-524 a ten je překvapivě vysoký - 13W. Myslím ale, že část jde na transformátor, který není zrovna nejstudenější...

pravdomluvny*

Hmm, tohle bude asi blíž realitě. Z toho bych vycházel pro výpočet spotřeby. Něco se holt protopí trafem :)

havaro*
hodnocení

0x

Odpovím na druhou otázku. Odpojovat ho můžeš když ho zrovna nepoužíváš. Pokud teba nevadí že odpojíš všechny zařízení připojené k výstupu routeru, drátem i bezdrátem (pokud je i wifi).

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Mám Edimax a má podle papíru příkon 6W. Vpínám ho někdy na noc, nebo když odjíždím na delší dobu. Pěstuju si tím falešný pocit, že ho šetřím a ušetřím i nějakou kačku za proud :)

dotaz*
hodnocení

0x

cca8 W nějakou elektřinu možná uštříš - ale neklekne vám pak zbytečně něco jiného...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]