Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Volala mi slečna z 02 a nabízela mi novou WiFi, že prý vidí, že ta moje je už stará a že potřebuji novou. To měla pravdu, sama jsem už uvažovala, že budu muset koupit novou, protože se mi hodně zpomalil internet. Ona mi vysvětlila, že to je proto, že moje WiFi stanice je na Win 10 už moc stará a slabá a proto že mi nezbývá, než si koupit novou. Já mám ZyXEL a už ji mám opravdu asi 5 let a myslím si, že v tomhle má pravdu. Ona mi nabídla jednu za 2.352 Kč. 5 giga, 2,5 Gigahertz 2.5 pásmo, moc těm informacím nerozumím, vlastně vůbec ne, jen jsem si napsala co mi diktovala. Tak se ptám, jestli nenabízejí zase nějaký starý model blbcům jako jsem já a jestli bych si třeba neměla sama koupit na internetu nějakou slušnou WiFi a třeba by mne vyšla i levněji. Mohl by mi prosím tady někdo poradit? Moc děkuji předem. S.
Nemyslím si, že to, že se vám zpomalil intenternet, že za to může stáří modemu... pokud si platíte určitou rychlost dejme tomu 8Megabit, tak se Vám internet nezrychlí, ať Vám slečna prodá byť nejnovější model. Jestli totiž máte kabelový internet (přes telefonní linku) tak máte technologii xDSL a vy zřejmě máte starý modem, který podporuje jen ADSL (max.rychlost 16megabit) a slečna Vám nejspíš nabízela modem VDSL, který umožňuje za stejných podmínek a stejnou cenu mít rychlejěí internet (až 40megabit), ALE...musíte si jej objednat. Kupovat si (nebo v rámci platby si pronajímat )modem od společnosti je podle mě zbytečné. Stačí si VDSL modem koupit na aukru a pomocí konfiguračního souboru, co jde stáhnout ze stránek O2 si modem nakonfigurovat sám.
více : o2.cz/...
Ano mám to připojené přes telefonní zásuvku ve zdi, tedy tenkrát to byl Telekom. Já jsem jí právě řekla, že už jsem sama uvažovala o nové "krabičce", ale že bych si ji koupila sama na internetu. Na to mi odpověděla, že to je moje věc, ale ž prý je vcždycky lepší kupovat u toho, kdo mi internet poskytuje, aby to prý bylo kompatibilní, že prý když kupuji náhradní díl třeba do pračky, tak také kupuji od té samé značky. bylo to dost divné dlouhé vysvětlování, proč mám kupovat u nich. já půjdu do 02 do krámu a tam se teda zeptám, jestli by mi nějaký nepronajali a za kolik. A také se zeptám, jestli si já sama mohu koupit jiný a jinde.
samozřejmě že můžete koupit jiný a jinde. Toto jsem už dělal xkrát. Od O2 je to vždy drahé, protože se prsí tím, že je to už nastavené a prověřené... hm... to já si to doma nastavím za 5min taky a ušetřím tisíce. V podstatě si můžete sehnat jakýkoliv modem, který O2 distribuuje viz o2.cz/...
Dobře jsme to tu dneska zaplevelili já zkusím ještě rozpitvat takové drobnosti, na které jsem po přečtení úplně všeho narazil a možná se ještě k lecčemus dostaneme...
1) podle typu modemu, co jste poslala že máte a také dle naměřených rychlostí máte VDSL modem a na ni máte VDSL linku (lze totiž mít i VDSL modem a frčet na staré ADSL lince) viz "Tak já doma přesně tenhle teď jsem ho tam našla. "takže pokud Vám na lince tvrdí, že potřebujete nový modem, tak Vám lžou, protože tento modem funguje až do 100Megabit - vy nyní máte 22, takže ikdyby ste si objednala vyšší rychlost - zařízení měnit nemusíte.
2) wifi je bezdrátová síť, která se šíří z modemu. Je to jeho služba. Nevím, zda se takhle vyjadřovala operátorka, ale mluvit o stáří wifi je asi to samé jako se bavit o stáří elektřiny namísto stáří elektr. zásuvky... wifi je něco nehmatatelného asi jako radiový signál... operátor by měl správně nabízet nový modem třeba právě z důvodu lepších antén, čili lepšího dosahu wifi signálu, nikoliv lepšího internetu...(pozor wifi nerovná se internet. Wifi je technologie, která umožňuje šíření internetu vzduchem. Hodně kostrbatě se to dá přirovnat k vodě v potrubí... to že máte doma zřízenou wifi síť (potrubí) neznamená, že poteče internet (voda). Musíte zaplatít za vodovodní přípojku, stejně jako zaplatit internet. Wifi modemů , které budou vysílat wifi síťě mějte doma klidně milion - dokud nepřipojíte kabel od operátora, budete mít milion plných signálů wifi sítí, ale ani jedna nebude mít internet. Na to bacha. Spoustu uživatelů řekne "mám plný signál wifi, jaktože nejde internet"? no protože se napojil na prázdné potrubí...)
3) podle naměřených rychlostí by Vám měl internet naprosto v pohodě fungovat - pokud ne, viděl bych to na zavšivený počítač nebo jak už jsme tu psali např i rušením se sousedem. Tím netvrdíme, že zná vaše heslo k wifi, ale že soused má taktéž svou wifi a její signál zasahuje do signálu vaší wifi a tím se navzájem ruší. Wifi síť dále ruší další bezdrátová zařízení, takže jestli v blízkosti modemu nejsou dětské chůvičky, bezdrátové telefony, ruší i mikrovlnka, mobil, lednička...
4) asi nejvíc ale nerozumím tomu, proč se zde bavíme o wifi, když tvrdíte, že jste připojena kabelem a wifi kartu nemáte... viz "A tím kabelem přímo do WiFi připojená jsem."a "Mokré stěny nemám. A také nemám kartu."
celé to tedy na mě působí dojmem, že máte doma nějakou starou PC sestavu a jste připojena kabelem k modemu. Na PC se Vám provedla aktualizace win10, které Váš stroj už moc nezvládá a proto to vypadá, že máte pomalý internet, ale řekl bych spíš, že to nedává hardware počítače, protože v dnešní době každá www stránka má milion reklamních bannerů, google skriptů a než se vůbec načte obsah stránky na slabších PC, tak bych někdy brečel... Když vám navýšili rychlost internetu, tak jste to ani nepocítila, protože při běžném procházením internetu to moc nezjistíte, takže když vám zavolala operátorka, tak protože byla z obchodního, tak vám hned chtěla prodat nový modem, ačkoliv musí vidět, co doma máte za zařízení...čili VDSL modem. Na ten ona uvidí...na wifi neuvidí. Buď spletla názvosloví ona, nebo vy viz bod 2. Pokud čekáte několik vteřin na odeslání příspěvku, tak to bude prohlížečem - ne internetem. Při rychlosti 22mb to musí lítat. Pošlete nám konfiguraci vašeho PC -> kliknout na Start -> napsat dxdiag potvrdit enterem -> na dotaz o podpisech kliknout na ne -> udělat printscreen
uff úplně mi vyschlo v puse
Klikla jsem na start, ale objevila se mi normálně výchozí modrá obrazovka. Nemám kam napsat to dxdiag . Neumím to.
Jo, tak teď jsi trefil hřebík na hlavičku. Já jsem si teď vzpomněla, že přesně tohle mi před nějakou dobou říkal můj syn. Že bych to zrychlení pocítila při tom stahování filmů, jinak ne. Tak na to se jim teda pěkně vykašlu, protože si klidně poičkám až se to stáhne, jsem doma a nepotřebuji to mít bleskurychle. Používám FR a jde to dost rychle a víc filmů najednou, takže nic takového nepotřebuji. A navíc, jak na to tak myslím, tak jak oni by mohli zjistit jakou WiFi já mám doma, když si ji koupím sama a nainstaluje mi ji můj syn, tak vědí prdlajs. Takže má ta slečna smůlu a u ní nic objednávat nebudu. Když jsem se "kroutila", že to je nějak drahé, tak mi ji nabídla na splátky na 4 roky bez navýšení, prý a dokonce že prý bych měla 4 roky záruku a ne jenom dva. Což mi bylo nějak divné, asi v tom nějaký "háček" bude. 02 nejsou samaritáni. Já se jí zeptala, ale na to mi odpovědět nedokázal. Přímo řekla že neví, jak je to možné, že ona je z obchodního resortu. A dala mi na sebe přímý kontakt a své jméno, protože jsem jí řekla, že si to promyslím a že jí zavolám. Ještěže mám tady tu poradnu! Já věděla, že se tady dopátrám co mám dělat. tak Vám všem moc děkuji, pomohli jste mi všichni.
Ono nejde tak ani o škatulku jestli je stará nebo ne, ale o rychlost dat, kterou tou škatulkou mohou přes wifi proudit...to je hlavní ukazatel... je to jak s vodovodním kohoutkem... vy máte malý průměr kohoutku, takže voda teče pomalu...oni vám chcou dodávat víc vody (dat) takže chcou, aby jste si vyměnila kohoutek za větší průměr, aby to množství vody mohlo protékat...takže funkční to je a bude...jde o rychlost...víc laicky to neumím
Krtku a co teda teď s tím, že se mi to tak zpomalilo po té jejich aktualizaci. I tady musím čekat několik vteřin, než mi naskočí můj příspěvěk. prostě hrůza, cokoliv otevřu, načítá se to šíleně dlouho. já bych je kopla do prdele, já byla spokojená a teď po tom jejich vylepšení je to úplně k h.vnu. Že už si musím i ulevovat sprostými slovy...
Jakou platíte rychlost internetu? Na faktuře by to mělo být uvedeno ... potom si změřte rychlost zde : https://rychlost.cz/
napište nám oba údaje. Pokud máte problémy s internetem, může to být na straně počítače (méně výkonné, zavirované, zavšivené PC..) nebo to může být třeba i špatně nakonfigurovanou wifi sítí (může být rušení v okolí, špatné prostředí (mokré stěny), nebo máte slabou wifi kartu, možností je mraky)... zkuste se připojit k modemu napřímo. Sežeňtě si tzv UTP kabel viz czc.cz/...
@magdon: nahrátí nového firmware podle obrázkového manuálu, na který jsem dal odkaz by to měl zvládnout i méně pokročilý uživatel.
A co mám do toho dotazníku napsat jako připojení? Mám to "kabel optika", nebo bezdrátové, když teda mám příjem přes tu pevnou tel. linku.
A asi budu mít také zavšivený počítač Mokré stěny nemám. A také nemám kartu.
jn...operační systém s rychlostí internetu nemá co dočinění...ale to už je věc druhá spíš si myslím, že tazatelka splantala x věcí dohromady..
Tak určitě jsem to všechno splantala, protože tomu houbes rozumím. Já mám třeba velký problém vždycky, když mi tady vnutí restartování počítače. musím na to kliknout, protože když to neudělám, tak nejde počítač ani vypnout, leda knoflíkem naostro. Zrovna minulý týden se mi objevilo, že Win 10 musí obnovit nějaká data a že to je "povinné", že to bude končit asi v srpnu, což je nejpozdější doba, nebo hned. Tak jsem na to klikla raději hned. No trvalo to 1 celou hodinu a pořád tam vyskovalo, že mám být trpělivá a nevypínat počítač, že se několikrát za sebou bude restartovávat. No a když ta jejich práce skončila, tak se mi tak šíleně zpomalil počítač, že jsem to snad tak pomalé ještě nikdy neměla. A to je právě teď. Už jsem začala podezírat 02, že mi to naschvál zpomalili, abych u nich koupila tu krabičku.
suzymon: tak to byla aktualizace windows...a podle toho co čtu, tak to byl přechod z vist na win 10 nebo nějaká 1/4 letní aktualizace...a trvala hodinu právě proto, že je pomalý internet (přenos dat) v kombinaci s pomalým diskem (pomalý zápis) a možná celkově pc...tohle tu měla minulý týden i kolegyně...
Vypadá to, že k rozhodnutí už došlo. Tak jen dodám, že 5 let stará krabička vůbec nemusí být špatná. Měl jsem modem ADSL skoro 15 let a pořád by mi bohatě stačil, kdyby pitomci z CETINu uměli nakonfigurovat ty své krámy. Jenže u nás taky "modernizovali" a od té doby to fungovalo blbě. A tvrdili, že "protože můj modem neumí ...", hovn..houby, uměl a pořád umí, jen by to své museli umět oni nastavit. No, nakonec jsem musel pořídit modem nový, protože CETIN má monopol na dráty. Teď mám taky ZYXEL (možná stejný, jako suzy), pořád ADSL (protože hlavně ať už do toho ti pitomci nešahají, jinak to zas nepojede) a funguje to asi o 3 Mb rychleji, než dokáže (ověřil jsem) můj starý modem. Ale aspoň ten nový už skousne jejich polonastavení a spojení nepadá.
No jo, jsou to problémy s těmadle škubačema všude kolem.
Hm, ten výraz že to už "nepadá", je to, že velmi často když otevřu počítač, tak mi nefunguje internet a musím rozkliknout připojení a kliknout na "internet doma" a zapnout? Tak to už umím a dělám to skoro pořád. proč se to samo vypíná, to nevím. Ale pomoc je rychlá a nevadí mi to.
Ne, mně to padalo během připojení. Fungoval jsem, pak najednou na minutu vypadnul internet (a přerušila se všechna spojení), pak se modem znovu spojil, obvykle na jiné rychlosti.
Předtím byla pro mne rychlost u nich nastavena na pevnou hodnotu (měl jsem smlouvu na rychlost menší, než jejich "až ...", takže to bylo takto omezeno). Když jsem po nich chtěl, ať tedy zas nastaví rychlost napevno, nebyli toho schopni a nakonec tvrdili, že můj modem tu rychlost vlastně vůbec neumí. Do jejich "vylepšení" ji ale uměl (a samozřejmě ji umí pořád). Kdo neumí fungovat, je CETIN.
Tak tohle se mi stává docela často, když se dívám na internet v mé hloupé televizi. Koupila jsem kvůli tomu takový ten "android" a teď mám televizi chytrou. Tak tam třeba dobu koukám na YouTube a najednou to vypadne a že prý nejsem připojená k internetu. Tak musím jít a ten ZyXel ručně vypnout a znova zapnout a pak to zase naskočí. Samo se to neudělá nikdy.
Zuzanko já bych se toho nebál. Technologie jdou dopředu. Já mám sice internet přes dráty bývalé telefonní linky, ale také už mě několikrát rychlost zvyšovali a s tím mám i nový router. Je výkonnější a mám tak domácí síť přes WiFi až na zahradě.
No ona mi právě původně volala kvůli tomu, že mi chtěla nabízet zvyšení rychlosti, samozřejmě za vyšší poplatek. To by mi nevadilo, kdyby to ale fungovalo. Loni mi totiž napsali, že mi zdarma na dobu asi 3 měsíců zvýšili rychlost internetu. nejenom mně, samozřejmě, ale byla to nějaké krajová akce od nich. Asi. No a já teda vůbec žádný rozdíl neucítila, mně ten internet šel pořád stejně pomalu. Takže když mi pak volali, jak jsem byla spokojená a jestli chci zvýšit tu rychlost teď už za peníze, tak jsem to odmítla. A pak byl nějakou dobu klid a teď se ozvala znova s tím samým. Dala jsem tu samou odpověď a ona vymyslela ten modem, WiFi že mám starou a že proto mi jde internet pomalu. Tak proto se tady ptám, co mám dělat.
Zkus se s nimi domluvit, že si router koupíš sama, ať ti rychlost zvýší. Jinak, nastavení podle manuálu není problém.
Feraxi, Ty srandisto, pro Tebe to není problém, ale já těm výrazům technickým nerozumím. Ale to bych vyřešila tím, že bych zavolala synovi. Sice budu čekat nekonečnou dobu než sem přijede, ale východiko to je. Skusím se tam zeptat osobně jestli by to tak šlo. Já už jsem to říkala té co mi volala, ale té se to moc nelíbilo, že chci jít na prodejnu. A pak mi došlo, že ona vlastně potřebuje prodat tu krabičku, z toho má ona prémie, takže to že jsem chtěla jít na prodejnu jí nešlo pod nos.
To je ošemetná věc. Obávám se, že zrovna O2 Ti nebude ochotné poskytnout připojení přes jiné zařízení, než je to od nich. Radši si to ověř, než začneš něco shánět.
Někteří poskytovatelé potřebné zařízení pronajímají (zůstává jejich majetkem). Sice platím každý měsíc nájemné (nevelké), ale když zestárne, automaticky mi ho bezplatně vymění za modernější.
Pozor! Jak píše Krtek, zdaleka ne každý modem lze připojit na běžnou telefonní linku.
yakub - modem si možná dokážete sám nakonfigurovat Vy a pár dalších lidí. Obávám se ale, že Suzymon mezi ně zrovna nepatří.
No teda nepatřím. Jéžišmarjá...
Ona mi právě nabízela, že až mi pošle ten nový, tak prý mám zavolat do 02 a zaplatit si 100 korun za to, že mi to připojí na dálku sami. Ale to bych ho musela mít od nich, ne že bych si koupila jinde.
suzymon: pošlete je do prdele s nějakou 100,- tohle zkouší i u nás na kabelovce...od toho platím mesíční paušály, aby to jelo..tyhle služby jsou v ceně
O2 před časem zvýšilo rychlost z 8Mb na 22Mb s přechodem na VDSl. U uživatelůbyl vlastní přechod zdarma, s tím že si případně museli pořídit nový modem. Pokud tedy máte modem ZyXEL p-660HN-T3A, pak neumí VDSL a změna modemu na typ WMG1312-B30B by umožnila zvýšení rychlosti na 22Mb/sec. Před 3 roky to bylo zdarma, měl jsem ten první modem, koupil na aukru ten druhý, požádal O2 o zvýšení rychlosti a během několika dnů to dálkově O2 provedlo. Modem WMG1312-B30B totiž umí jak ADSL2+, tak VDSl a momentálně jsem jej viděl na aukru za 400Kč.
Doporučil bych případně konzultovat možnosti na zákaznické lince O2.
Ona mi nabízela přesně tuhle a já našla tu samou u Datart asi za 1.120 Kč. teda o tisícovku levnější, než u 02.
Zuzanko podívej se sem. Ale ta cena je podezřele nízká. I když recence úplně špatné nejsou. Dokonce i na Alze to chválí.
Oni nabízejí modem/router přes telefonní zásuvku. Proto je výběr omezený. Kdyby byl potřeba jen router tak je to jiný a dohledám toho víc. Bral bych tento alza.cz/... Je rychlejší než ten zmetek co vnucují
Tak já doma přesně tenhle teď jsem ho tam našla. Mohl by mi někdo říci, jestli je opravdu už tak zastaralý? Moc děkuji.
Tak jsem to právě otestovala a výsledek:
Downoload - Mbits 22.06
Upload - Mbits 2,08
Ping - ms 10,0
Ale vůbec tomu samozřejmě nerozumím. Mám Optimal HD, platím 499Kč měsíčně. Navíc jak jsem dělala ten test, tak tam vyskočilo, že Optimal HD byl už zrušený. Tak jsem z toho jelen.
A tím kabelem přímo do WiFi připojená jsem.
jasně že máš, vždyť to píšeš, že máš stejné ty parametry. Tak já se na všechno vyprdnu. WiFi rozbitá není a až mi přijde syn, tak mu řeknu aby mi to zase nějak promazal. Asi to bbudu mít něčím zaneřáděné. A to já nic mimořádného neprovádím. Jedině hodně koukám na zahraniční YouTube na filmy a všelijaká videa třeba o vaření, nebo dokumenty. hry nehraju.
platit za takovou hrůzu 500,- je teda dobrá lichva... za 500,- mam 120/60 po optice a ještě k tomu TV s 50 kanálama... to když se připojíte na internet přes mobil kde je 4G tak ta rychlost bude lepší jak přes ten modem...
To je sice pravda hoši, ale dráty jsou dráty. Za celou dobu, co internet používám (někdy od začátku kdy začal zde fungovat), jsem neměl žádný výpadek. A pro mojí potřebu úplně dostačující. Žádné přiblblé hry nehraju a televizi po webu nepotřebuju. Nesleduji ani to co nabízí terestrické vysílání. Nějaké telenovely mě nezajímají.
Odpověď pro Yakuba. Počítač jsem koupila v roce 2015 je to Lenovo a je to tenhle a jsem s ním nesmírně spokojená. není to žádný šmejd a má velkou obrazovku a můžu ji naklánět. Když jsem ho kupovala, tak jsem se radila také tady na poradně. už ho nikde nemají, ale já jsem za něj zaplatila kolem 10 tisíc. Takže problém bude v tom, že je jak říkáš "zavšivený". Ale já to určitě nedělám, to nějak samo. Žádné blbosti já nerozklikávám. A nic kupovat nebudu, protože máte všichni pravdu a ta ženská mi prostě chtěla prodat produkt, aby měla prémii. A na to, co já potřebuji, mi ta moje WiFi stačí. Kartu nemám, je to připojené kabelem a protože mám ještě přenosný Notebook, tak ten používám dokonce na zahradě v altánu a jsem na něj připojená přes tu WiFi co mám doma a také mi to funguje. Já jsem vlastně neměla žádný problém, ale ta ženská mi zavolala s tou nabídkou zrychlení a když jsem to nechtěla, tak jsme se dokvákaly až k té WiFi. prostě mermomocí mi chtěla něco prodat. No a pak bylo to restartování od "Win", to bylo v úterý 6.08. a počítač se mi zpomalil. Já zavolám synovi a budu skučet jako hyena která ztratila mláďata
a on snad přijede a něco vymaže. Asi tam při tom restartování něco samo naskákalo.
A Yakube, nic jsme nezaplevelili. Otázku jsem založila já a všechny odpovědi jsou pro mne přínosem. Pokaždé mne to postrčí o kousek dál.
Ještě k tomu dodám, že mi doslova říkala, že ta moje WiFi už nemůže zvládnout tu 10 Windows, že je slabá a že prý proto to mám zpomalené. Ona mi totiž volala asi 3 dny po té aktualizaci co jsem si musela nechat udělat a jí jsem také řekla, že se mi to po té hodinové aktualizaci šíleně zpomalilo. Okamžitě reagovala, že to je tím, že mám starou WiFi a ta že už "desítku" nezvládá, že prý to jde šíleně kupředu a všechny ty aktualizace už jsou moderní a tak komplikované, že musím mít nové zařízení, které to zvládne. Jenomže já si jen tak nenechám nic nakukat, proto jsem jí řekla, že si to rozmyslím. Já jsem věděla, že se napřed zeptám tady, než začnu něco kupovat. A to jsem udělala a neprohloupila. Proto všem opravdu moc a moc děkuji.
Možná ta aktualizace netrvala celou hodinu, ale jenom půl hodiny. Já jsem spěchala pryč a musela jsem čekat, tak se mi to zdálo šíleně dlouhé .
Co je někomu jasné hned, nemusí platit pro všechny. Tak už nepřispívejte, když Vám to vadí. Já jsem se ale zrovna teď z nového příspěvku dozvěděla, že platím asi zbytečně hodně za to, co mám. A to jsem předtím nevěděla. Tak se na to u 02 zeptám, proč teda platím tolik.
Říkal jste, že důvodem problému může být stará sestava, napsala jsem Vám že starou sestavu nemám, že mám Lenovo počítač a tak starý zse není. Dále se divíte, proč pořád mluvím o WiFi. Protože jsem si myslela, že se tomu přístroji tak říká. nejsem odborník a neznám rozdíl mezi WiFi routrem a Modemem. Když se podívám na internet, tak oba ty přístroje vypadají na pohled stejně. Jestli je rozdíl v nějakých parametrech, tak to už já nerozeznám. Win 10 mám už od doby, kdy vůbec začala, což je asi 2 roky, protože mi to počítač nabídl k instalaci zdarma, tak jsem na to klikla. Teď probíhala jenom ta aktualizace na Win10. A ano tvrdím, že jsem připojená kabelem a že nemám žádnou kartu, protože to tak mám. Ten Váš návod jsem nepochopila, tak jsem to vyfotila. Včera jsem Vám posílala přesný typ mého počítače, je to v odkaze. Chůvičku nemám, všechno co jste vyjmenoval, co by mohlo rušit, je zde odjakživa a nikdy to nevadilo. U souseda problém podle mne nebude, protože to by byl už dávno. Tak posílám fotky. Já nemám ve zvyku si něco vymýšlet, ale že něčemu nerozumím, tak s tím se netajím. Je 71 let, tak možná, až Vy dospějete do mého věku, také něčemu už nebudete rozumět.
A ještě bych ráda přidala to, že jsem samozřejmě moc ráda, že jste se mi snažil pomoci. Ale já těm počítačům právě moc nerozumím, tak se Vám snažím odpovídat na ty otázky, které jsem schopná pochopit. A jak je vidět, ani ty otázky nějak nechápu. Tak se na mne nezlobte, určitě jste to myslel dobře, ale také jste si myslel, že mám nějaké lepší znalosti ohledně počítačů. Ale pochopila Vás "dolga" a pochválila Vás, jenomže ona žádnou radu zřejmě nepotřebuje a všemu co jste napsal rozumí. No já ne. Ale není to Vaše chyba nýbrž moje.
ono s tou rychlosti to pravda bude, jenze internet od O2 vam dava nejakou rychost , optimal HD ma tusim 20mb/s jenze je tam to kouzelne sluvko AZ
pokud novy modem tak bych si zjistil jestli nemam v okoli nekoho kdo mi nastavi novy modem, pokud by se nasel tak bych urcite nekupoval ty predrazene cinske mrdky od o2 ale koupil si normalni modem a nechal si ho nastavit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.