Nejste přihlášen/a.
Potřebuji ze staršího notebooku převést /ideálně vše/ do nového. Stejné systémy, velmi podobné parametry. Jak to co nejjednodušeji udělat? Děkuji
grrrr... a zase bez uvedení systému - to se pak radí úplně samo ://// pokud to nejsou desítky, tak bych použil migraci profilu, tím si přenesete naprosto vše... nejenom surová data,ale veškeré nastavení, jak osobní, tak i programové ... musí být ale data součástí profilu (být na ploše nebo dokumentech) pokud jsou data někde mimo profil např c:\MOJE ...tak to se samozřejmě nepřenese a je nutno tuto složku zvlášt zahrnout do migrace viz níže...
Start -> napsat "migrace" -> vybrat Nástroj migrace profilu uživatele... postupovat podle návodu.
Do desítek musíme migraci nakopírovat. Sám Microsoft sice tvrdí "Migrace profilu uživatele Windows není ve Windows 10 dostupná."viz support.microsoft.com/... ale pokud máte někde po ruce PC s operačním systémem win7, 8, 8.1 ... tak stačí zkopírovat adresář C:\Windows\System32\migwiz třeba na flešku a na novém stroji z tohoto adresáře spustit migwiz.exe a najednou migrace dostupná je pokud stroj nemáte, můžete si stáhnout archiv, co jsem ted zabalil a uploadnul -> uloz.to/...
heslo poradte
Po stáhnutí archivu ho otevřte, klikněte na migwiz.exe a až vás vyzve tabulka "Komprimované složky"tak dejte Extrahovat vše -> jako cílová složka se nastaví ta, kam jste soubor stáhnul, takže předpokládám "stažené soubory"neboli c:\Users\(vášprofil)\Downloads ale je to jedno, kam to rozbalíte, protože po rozbalení se adresář sám automaticky otevře a vy už jen otevřete onu složku a spustíte migwiz.exe -> dál vás to už navede.
Tak bohužel. Píše mi to : Kód nejde spustit, protože se nenašel : unbcl.dll. Pokuste se tento problém vyřešit přeinstalací programu.
Toto je dobrá příležitost udělat si pořádek. Data máte samozřejmě někde jinde zazálohovaná.
1. Aplikace nainstalujete všechny znovu. Určitě na nějakou zapomenete, tak jí doinstalujete později, až vám bude chybět. A zbavíte se tak spousty balastu z instalací starých, nepoužívaných aplikací.
2. Oba notebooky máte samozřejmě sdílené v lokální síti, takže si ze starého přetáhnete ta aktuální data, na kterých ještě pracujete.
3. Starý notebook uložíte a tak týden pracujete na novém, abyste ověřil, že nic nechybí.
vše znamená "všechna data, dokumenty, fotky ..."- systém v novém je?
Pak bych vyjmul HDD a přes redukci a USB propojil, vložil
mimochodem - ono se nabízí propojení přes takový kabel - czc.cz/... - ale netuším, jestli to dokáží notebooky schroustat a pochopit napojení pro přesun dat... Docela by mne zajímalo, jestli to někdo odzkoušel. Jestli se tím třeba navzájem neodpálí USB (deska), který NTB napájí...
záleží na typu NTB - běžně jsou jen pod deklíkem a jedním šroubkem - vyjmutí HDD není zásah do přístroje, pokud ho tam v pořádku vrátíte... takže to nemá s reklamací nic společného.
Jde normálně tahat na flešky nebo externí disk, což by bylo i dobré pro další zálohu... a na nový pc si vložíte jen aktuálně potřebná data.
Úplně nejjednodušší je přehodit HDD. Ve W10 se nainstalují potřebné ovladače sami, pokud se některé nenainstalují, lze to udělat ručně. Minulý týden jsem to prováděl sám u sebe, HDD ze starého ntb jsem "vrazil" do nového, zapnul, chvíli počkal a vše běhá jako v původním. Zatím mi ještě chybí asi 2 ne životně důležité ovladače (funkční tlačítka a jeden řadič USB), ty doinstaluji brzy. Ntb mám na chatě, takže jsem na něm tak 2x za týden.
Přehodit HDD v záruce není problém.
@yakub: V extrémním případě pokud neproběhne automatická aktualizace, tak už jsem 2x koupil na e-bayi W10 za cenu cca 130,-Kč. Od objednání do zaslání kódu max 1/2 hodiny, po zadání kódu poděkování od Mrkvosoftu a W10 aktivní.
@joudic: 2 kila je moc. Koukni o řádku výš
@yakub: Koupit W10 (klíč) na e-bayi není problém, zrovna tak jako případná registrace. Postup je uživatelsky příjemný. A jestli někdo nezvládne v "Nastavení" vložit zaslaný key-code pro aktivaci Windows, pak má určitě nejakého kamaráda, který to hravě zvládne. Je to velmi jednoduché.
Na e-bayi nakupuji běžně, v podstatě už nemusím skoro nic zadávat a jelikož platby jdou přes Pay-pal, je to na 99% bezpečné. Podotýkám, že nemám u Pay-pal účet.
proc ebayi, ja koupil vsechny svoje widle a rodicum.. na aukru a bazosi cca okolo 200 za klic, jakmile mel platbu, poslal mi email s klicem
@joudic: Sice jde o jen cca 50-70,-Kč rozdílu. Ale s e-bay mám jen ty nejlepší zkušenosti. S-bazos je šmejd, tam si akorát naběhneš, Aukro budiž, ale e-bay je pořád lepší a hlavně bezpečnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.