Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba dat při spuštení PC

Od: novak1* odpovědí: 16 změna:

Mám internet na modem na sim kartu.Když se pripojím tak hned mi to sebere 3,5MB a ješte jsem nic nedelal. Ve starým počítači mi sebralo MB až když jsem na neco kliknul a používal internet .Omezil jsem funkce na pozadí ani to nepomohlo.Pripojuji se sám ,ne automaticky.Na co to počítač spotrebuje?

Mám takový modem a jsou tam dva typy pripojení,jeden má název RAS a druhý NDIS,když to dám na NDIS tak každou chvíli vypadne internet .Jaký je v nich rozdíl?

Teď šla automatická obnova Update a sebralo mi to 400 MB ,celý internet na den,to je strašné,jinak často to delají.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

osobně si myslím, že to souvisí jen s vlastním navazováním spojení, asi nemáte nejlepší signála běhají tam chybové pakety.

hm*
hodnocení

0x

A máš WIN 10? Ty pořád lezou samy na internet a hledají svoje aktualizace (a vyměňují si se serverem Microsoftu bůhvíco dalšího), případně ty aktualizace hned stáhnou (těch 400 MB) a instalují. Někde ve WIN se dají automatické aktualizace i většina těch ostatních windowsích komunikací vypnout, ale já je nemám, tak si postup musíš někde najít sám.

novak1*
hodnocení

Mám W10. Ve W7 taky často byli aktualizace ale poslední léta už ne ,asi už tolik neaktualizovali .Tady ve W10 samé aktualizace. Vypnul jsem data na pozadí ale to nepomohlo.

111®
hodnocení

0x

aktualizace u W10 nevypneš.

Stačí nastavit připojení jako "účtované za přenesená data" nebo tak nějak a aktualizovat se to nebude.
hm*
novak1*
hodnocení

To me štve ,že to žere megabajty,Ať si inovují za své peníze.Za chvíli preinvestuju za dva nové počítače.

hm*

Před chvílí jsem uvedl odkaz, jak by to snad mohlo jít vypnout.

novak1*
hodnocení

Není to komplikované? A když se mi to povede jak to zapnu a mám to vubec nekdy zapnout?Nejaká aktualizace se muže hodit ale ne tolik.Navíc když nemám antivirusák.

111®
hodnocení

0x

tenhle odkaz mám už dávno za sebou a ještě jiné nápady, aktualizuje se furt..

novak1*
hodnocení

Jako se dá nahrát nejaká relace už nahraná ,napr z youtube do počítače? Dá se to nahrát na pevný disk a nebo musím mít usb disk? Tak jak se stahuje neco do počítače z internetu,nejaký program ,tak jestli se tak dá nahrávat nejaká relace z archívu na pevný disk. Když jsem mel media center tak to šlo ale na přímo to asi nepujde.

hodnocení

0x

Co takhle změnit způsob připojení. Buď po telefonní lince, nebo WiFi, pomocí routeru..

novak1*
hodnocení

Ukazuje mi,že mám telefonické pripojení. Cez Mobil partner. A tam mnoho na manévrování není.

A když zobrazím stav síte tak ukazuje ,Nepripojené.

To není odpověď na mojí otázku.

novak1*
hodnocení

Nemám kabelový internet jen mobilný

Nemyslím přes mobil, ale WiFi přes router. Je mnoho společností, které připojení poskytují a za zajímavé ceny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]