Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ps/2 neni historie?

Od: mot odpovědí: 9 změna:
Dokaze mi nekdo rict, na co maji dneska i ty nejmodernější desky PS/2 konektor? Neco mi unika?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

0x
no, asi tak... z wikipedieAvšak stále bývá součástí zadních konektorů základní desky (kvůli kompatibilitě, když speciální typ klávesnice bez ovladačů nebude fungovat, stačí připojit PS/2 klávesnici). Například základní deska od výrobce Intel DH67CL neobsahuje žádný jiný rozšiřující port kromě 14× USB 2.0 a dvou USB 3.0 a multi I/O obvod se stará pouze o šetřící režimy a případný infraport[4]. Jiné základní desky stále obsahují rozhraní PS/2, které však není vyvedeno na zadní stranu počítače, a je nutné použít vnitřní konektor a do počítačového slotu umístit speciální záslepku opatřenou PS/2 konektory. PS/2 konektory jsou stále často dostupné na deskách určených pro průmyslové a jiné speciální použití.
mot
hodnocení

to je blabol, kdo ma doma jeste ps/2 klavesnici, aby ji mohl pripojit v pripade nouze?
prumysl beru, ale to je uplne jiny svet.
nechapu na co je u "gaming" desky za 5tisic...
au1

nevim co je to za blabol, je to z wiki zkopceny. ja ps2 klavesnici taky nemam. ber to tak ze je to jako kdysi s IDE konektorem na floppy, mely ho desky jeste 5 let po tom co vymizela ze sveta posledni 3.5" disketa *zed*

mote, když něco nepochopíš, netvrď rovnou, že je to blábol. Tvůj technický rozhled, znalosti a zkušenosti jsou značně omezené, v tomhle stavu je velice nepraktické uvažování typu vše, čemu nerozumím, je blábol.

mot
hodnocení

Tak mi to prosim vysvetli

lmgify
hodnocení

0x

PS/2 klávesnice mají rychlejší odezvu než typická USB klávesnice, což je důležité hlavně pro hry.

Také lidi neradi mění své oblíbené klávesnice. A jestli ta jejich je stará s PS/2 ...

mot
hodnocení

na alze maji k dispizici cca 5 ps/2 klavesnic. z toho si asi narocny hrac, ktery resi odezvy nevybere:)
pokud maji 20 let starou klavesnici, tak si koupi za 50 kc redukci:)
lmgify

Nemyslíš doufám tuto redukci ("Bohužel tato redukce funguje jen pro ta zařízení, která mají vnitřní podporu USB - pouze jejich připojovací konektor je PS/2.")?

anon65534
hodnocení

0x

Řekl bych že tenhle obrázek pokryje vše, já osobně používám jednu ps/2 klávesnici na psaní dlouhých textů páč je to pohodlnější

Jinak některé věci z toho obrázku už nejsou pravda (jako třeba to o crashnutí celého systému to se stalo jedině u win XP co máme ve škole)

Ps/2 neni historie?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]