Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skutecna velikost SD karty

Od: paboz® odpovědí: 9 změna:

prosim kolik je skutecna velikost 32 GB SD karty

Kingston .po vlozeni do mobilu mi to pise 28,8 GB volneho prostoru.Kde se ztratily 3 GB?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Neztratily se nikam. Jde o jiný způsob počítání kapacity. Naprosto stejně je to i u pevných disků v počítači, flash paměti...
doplněno 07.08.19 17:46: Něco málo si taky vezme samotný formát systému souborů a taky si tam možná hned něco taky nacpal mobil sám.

hodnocení

Aha ,prvne jsem mel z Chiny 32 a kdyz jsem zaplnil kolem 8 gb tak uz vic nevlezlo.Pak jsem se docetl ze to jsou bezne praktiky na aliexpresu u pametovek.No a tedkom me zarazilo ze chybi 3 .No kdyz rikate ze je to v poradku ,porad je to vic nez 8

Ja to trochu nepresne napsal.Ono to pise ze je volno 28,8 z 28,8

Ano, u těch levných čínských jde o běžné praktiky. Ty často naopak ukazují přesně nebo i víc, než by měly, ale skutečná kapacita je mnohem menší. Měl jsem 64GB kartu z Číny která ukazovala 65GB (už to bylo podezřelé) a skutečná kapacita pouhé 4GB. Že ukazuje o něco míň je opravdu normální a dělají to všechny karty.

rorschach*
hodnocení

0x

O něco málo je vždy a je to normální, ale to šizení na kartách z ali je taky klasika a tam už jde o podvod

pavelpavel*
hodnocení

0x

Odpověd zde.

czc.cz/...

07.08.19 20:02
hodnocení

Dik

pavelpavel*

Není zač. Je to v počítání. Je to takový klam.

lmgify
hodnocení

0x

Jen pro upřesnění - opravdu to ukazuje 28,8 a ne 29,8?

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]