Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Win10vypadá jak win98

Od: janvancura odpovědí: 7 změna:
Ahoj, trochu hloupý dotaz
Postavil sem PC asi po 10ti letech
Po veškerých aktualizacích windowsu a všech ovladačů mi stále OS vypadá jak 98
V grafických adapterech je napsáno že primární je gtx 1660ti na aktuálním ovladači nvidia.(procák mám r5 3600)
Po restartuvaktuáizaci biosu a všeho to vypadá hrozně nic nepoˇáhá
Nevíte někdo co s tím?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
No, i ve Windows 10 se dá nastavit, pokud vím, "klasický" vzhled jako z dob Windows 98. Takže buď tam máte nastaven ten, nebo to myslíte jinak a špatně jsem vás pochopil.
Zkuste poslat fotku, jak to vypadá.

hodnocení

0x

Já bych si tipnul, že nemáte ovladače grafické karty - jen nějaké náhrady windowsu.. a počítač teď je pouze na grafickém čipu z procesoru... takže špatné rozlišení obrazovky a onen způsob rozlišení je kvůli absenci korektních ovladačů GK.

doplněno 04.08.19 16:50:

zkuste prtcrn té obrazovky - ovladače máte od Nvidia nebo windows? A byla grafika v pořádku před instalací W10?

doplněno 04.08.19 21:06:

*smich* no joooo - no vy máte asi nějaký optimalizační prográmek na zrychlení ne? V nastavení lze zadat různé vzhledy a optimalizace... třeba u myši stín, nebo formu zobrazení složky...

Tady bych to viděl na nastavení vzhledu "XP" spíše než 98" - nicméně je to v nastavení a motivy... snad se nepletu

janvancura
hodnocení

Ovladače grafiky mám aktuální proto sem píšu že už nevím co s tím.
V ničem mě to neomezuje vše funguje jak má jen je to otravné ten vzhled
janvancura
hodnocení

Nakoupil jsem si všechny komponenty, z fleshky udělal imstalačku OEM vše funguje jak má jen ten win vypadá jak z minulého století, zkusím to přeinstalovat ještě
Takže nám neukážete, jak to vypadá?
janvancura

dole lišta takhle to vypadá

Win10vypadá jak win98
Takhle úplně normálně vypadá poslední verze Windows 10 ve světlém režimu. Stačí si v nastavení vzhledu přepnout na tmavý (nebo alespoň částečně - lištu) a bude to tak jak "normálně".
Je to v nastavení - přizpůsobení - barvy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]