Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Format disku

Od: tomas111 odpovědí: 13 změna:

Dobrý den přeinstaloval jsem windowsy C (ssd) jsem si dal do primarniho = INSTALAČKA OS do c , Chybí mi ještě jsem zapomněl na disk D (HDD) který sem neoznačil a nemohu ho najit když najedu na položku TENTO POČITAČ nemohu ho najít vidím tam jen C , můžete mi někdo poradit jak ho tam nakonfiguruju ten disk D

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

6x

Zmacknete Win+R a napiste do policka Spustit: diskmgmt.msc

az se otevre disc management, dejte pravym na disk bez pismena a pridelte mu nejake pismeno, treba D:

pavelpavel*
hodnocení

0x

Co znamená zapomněl a neoznačil? Jak a kde prosím?

tady nikomu neporadíte - ať si zavolá synovi ne? ;)

pavelpavel*

To by měla zavolat synovi ta s tím notebookem a tady kolega když neumí popsat řádně věc, tak též. *frajer*

tomas111
hodnocení

Joudič pochopil a poradil tak co tu zas řešíte neboli rejpate jak jsem to napsal když člověk tomu rozumí tak je uplně jedno jak chybně napíšeš když víš o co se jedná

pavelpavel*

To bych neřekl, že to pochopil, když ten disk vůbec nevidíš (to píšeš) tak ho těžko označíš jako D a co je to BIOS patrně nevíš. Píšeš něco o formátování. :)

Předpokládám, že se po formátu disku zrušil původně označený "D" - totiž část jednoho disku rozdělena na C a D - při formátu se déčko jeví jako nepřiřazeno - tj. správce disků a postup jako od kolegy. Pochopil ... poradil, tazatel má hotovo - tj. pochopili se oba.

tomas111
hodnocení

pavle že se vůbec ozýváš HAH

pavelpavel*

Já na rozdíl od tebe dělám počítače dlouho a nikdy se nemusím ptát a už vůbec ne jak připojit a formátovat disk. Maucta.

pavelpavel*

Jmlc : to nenapsal. Když chce někdo poradit, očekávám přesné informace. Moc toho neumí, ale chytrý najednou je jako Einstein. *hledam*

@pavelpavel

V klidu kolego. Sice říkaš jak dlouho děláš počítače, ale Joudic to nasal zcela správně. Když nemáš přiřazené písmeno v diskmgmt tak v tento počítač opravdu disk neuvidíš a přitom existuje ;)

nikdo*
hodnocení

0x

Já se zeptám na blbost. A přehodil jsi na HDD Jumper z master na Slave? Pokud ho máš na stejném řadiči, je to nutné.

Pochybuji, že u pc s SSD bude ještě PATA disk

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]