Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám stolní pc,ale dostala jsem od syna notebook. Po spuštění se zapne,ale monitor je černý. Než syn odjel, notebook normálně šel. Notebooku moc nerozumím,tak nevím co s ním.
Je to Lenovo
Je napájený ze sítě a normálně hučí.
Pokud je po zapnutí monitor černý - vy to neopravíte... Můžete zkusit napojit přes kabel k jinému monitoru a potom spustit. Tím ověříte, jestli je v křemíkovém nebi grafický čip a díky tomu je oprava dražší než druhý použitý na bazaru.
Obrázek snad ihned někdo smaže - dáváte tak licenci na windows zdarma všem...
většina NTB má konektory na externí monitor VGA nebo HDMI. Pokud máte stejný kabel do PC jako do NTB, stačí jen vypnutý zapojit do NTB, zapnout monitor (uvede něco jako "No connect" nebo tak, že nemá příjem od jiného přístroje).
Pak teprve zapnete NTB - ten by se měl rozjet a měl by automaticky rozpoznat druhý monitor - zobrazit na něm.
Pokud nereaguje, je problém na grafickém čipu (na 99%) na základní desce (nebo na grafické kartě, pokud ji NTB má).
Ještě mne napadla jedna hloupost - systém W10 a aktualizace na novou verzi - včera byl funkční, vypínala jste ho nebo jen zavřela? Pokud vypínala, nepsalo to náhodou "aktualizace a vypnout"? Tady by byla výborná možnost hodit do nouzového režimu a vrátit se k bodu obnovení...
tj. 3x tvrdý restart - zapnout a po pár vteřinách držet zapínací tlačítko cca. 10 vteřin do úplného vypnutí - čtvrtý zapnutí by mělo dát možnost obnovení...
to je stejne jen oem klic... protoze laptop normalne fungoval, je spise jen zaseknuty ve spanku
Tak jsem zapla k monitoru u stolního pc,ale nevím,zda to mám dobře zapojené. A propojovací kabel,má obě koncovky stejné? Také musím vypnout monitor u pc?
ještě jsou další varianty kabelů, např. DVI - jenže pokud máte monitor s jiným kabelem než je na NTB, pak bez redukce zapojit nepůjde
Osobně bych řešil tento problém tak, že už nebudu trápit desku, která by možná ještě půjde zachránit... Počkejte raději v tomto případě na toho syna nebo požádejte šikovného souseda. Za mne - podle popisu jsem přesvědčen, že na 99% je chyba právě na té základní desce.
Notebook jsem vypnula a vytáhla ze sítě. Aktualizace mi to nepsalo. Ráda bych to restartovala,ale jak,když je monitor černý. Nejde to nějak s klávesnicí? Tlačítko už jsem držela několikrát podle rady co mi tu kdo psal Mám nějaký propojovací kabel,ale když jsem jej dala do počítače do HDMI,tak zase nic.Zkoušela jsem i druhou dirku pod tím HDMI.
a nastavila jsina TV nebo monitoru výběr zdroje , obvykle pod názvem Source na ovladači a zvoila příslušnýHDMI vstup?
škoda - tak nic ... takže jsme zase zpět u předpokladu závady desky to opraví servis za tisíce...
vytahnete baterku, ale u lenova to myslim nejde... podrzte tlacitko power tak dlouho zmacknute, az se laptop vypne, a pak ho znovu zapnete
vytahnete ho z nabijecky a zapnete, hned jak zacne najizdet zase dlouho podrzte tlacitko zapinani, aby se vynucene vypnul, zkuste nekolikrat, a kdyz ani to ho nedonuti zahodit z pameti ulozene data o spustenych programech atd, tak jeste zkuste az bude vypnuty: stisknout a drzet Shift a F8 zaroven a porad drzet, pak zmacknout zapnuti a porad drzet Shift f8, teoreticky by mohlo naskocit recovery na obrazovce
power ma kazdy laptop, to je to tlacitko, kterym se zapina notebook... to drzte tak dlouho az se vypne a ztichne
Zkusím tip. Při zapnutí stisknout klávesu FN a F7 (F7 by měla přepínat monitory) Možná to měl syn na TV a proto píšu zavolejte mu. Zkuste to ale nejprve co píšu. Hned jak se zapne notebook zmáčkout FN a F7 je to na té klávese F7 nakreslené a to udělejte pak ještě 3x jestli jedna možnost to zapne.
Switch a display output location :
Computer display only (LCD)
Computer display and external monitor (same image)
Computer display and external monitor (extended desktop)
External monitor only
Zkuste na minutu vyndat baterii z notebooku a kdyby nic, tak zkuste FN+ (nahoře máte nakresleno kterou klávesou display zesvětlit. Není tu přesný typ toho Lenovo. Zesvětlit display naplno (jas) přes FN + něco nahoře, aby bylo vidět zda vůbec svítí. Nepípne u toho? Nebliká tam nějaká dioda na tom notebooku?
Jaký je to Lenovo? Dole je to na štíku.
Tak předpokládám, že když večer šel a druhý den ne a není to přepnuté na externí monitor a ani notebook nespí, tak bych to taky třeba viděl na vadnou grafickou kartu, nebo samotný vadný monitor... Zdatnější by to připojili přes kabel do externího monitoru, či do modernější televize... Samozřejmě pokud situace tuto možnost umožňuje...
Ale taky může být stav, že je v notebooku prostě závada... A exnul...
Další tip. Vyndejte baterii a odpojte i adaptér do zásuvky. Držte tlačítko zapnout (ano bez baterie a napájení ze sítě) 20 vteřin a klidně víc raději. Pak to zkuste znovu zapnout s baterií, nebo adaptérem klasicky jestli naskočí. Může být i vadný jak píše níže, protože vše jednou odejde.
Nic nebliká, jen svítí,že je v síti. Monitor jsem zkoušela zesvětlit a nic. Je to starší notebook Lenovo 0301-GEG Think pad.
Nevím,jak se vyndavá baterka
Na to přijdete. Jednoduše jí vyndejte a udělejte co píšu. 20 vteřin držet a pak vrátit tu baterku a zkusit delším podržením zapnout. Proto potřetí píšu zavolete synovi a vím proč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.